Suomen jalkapallosarjat ovat tältä vuodelta ohi, joten kotimaisia jalkapalloilijoita ei talvi enää tänä vuonna yllätä. Loppukausi 2021 onnistuttiin vieläpä pelaamaan ilman merkittäviä ottelusiirtoja, sillä varhaisia lumimyräköitä ei nähty.

Läntisissä naapurimaissamme Ruotsissa ja Norjassa sarjat ovat kuitenkin edelleen käynnissä, ja tänään sunnuntaina lumikaaos keskeytti hetkeksi Norjan Eliteserienin huipputärkeän ottelun Bodø/Glimt-Lilleström. Peliä pelattiin pitkään oranssilla pallolla kentän ollessa lumen peitossa, mutta jossain vaiheessa riitti.

Lopulta peliä päästiin jatkamaan noin puolen tunnin keskeytyksen jälkeen, kun ylimääräinen lumi oltiin saatu raivattua pois. Alla olevista kuvista kuitenkin näkyy hyvin, kuinka paljon lunta tuli.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Daniel

@Beatleasis
La postal: así luce el campo de juego donde se disputa el partido entre el Bodø/Glimt vs Lillestrøm de la Eliteserien (1a. División), en la ciudad de #Bodø, en #Noruega.

Janne Kempas

@KempasJanne
Football in northern Norway. Exciting to see if they are able to clear the field before it is covered with snow again. #BodøGlimt

Michael Petersen

@micpetersen
Football in the north of Norway where Bodø/Glimt are chasing their second championship on the trot.

Snowing has stopped, pitch cleared and the game under way again.

FK Bodø/Glimt

@Glimt
Tidelibom! 🌨️

Mestaruutta puolustava Bodø/Glimt voitti ottelun lopulta 2-0 kahdella ensimmäisen puoliajan maalillaan. Seura on tiukasti kiinni mestaruudessa, kun sillä on pelaamatta vielä kolme ottelua. Enää Molde voi teoriassa Bodø/Glimtin haastaa.

Kolmesta Norjan liigan pelistään Bodø/Glimt pelaa vielä yhden kotonaan. Ensi torstaina se saa Konferenssiliigassa vieraakseen CSKA Sofian, joten nähtäväksi jää, joudutaanko kenttää putsaamaan lumesta tuolloinkin. Bodø/Glimt on tällä hetkellä kiinni jatkopaikassa, joten europelejä voi olla edessä helmikuisessakin Norjassa.

Bodø/Glimtille hävinneellä Lilleströmillä on vielä ohuet mahdollisuudet ensi kaudeksi eurokentille, sillä se on sarjassa kuudentena, kuuden pisteen päässä kolmossijasta ja kahden pisteen päässä nelospaikasta. Suomalaisittain ilahduttavaa on, että vieraiden Kaan Kairinen oli toipunut pelikuntoon ja pelasi ensimmäisen ottelunsa yli kahteen kuukauteen. Kairinen tuli kentälle 69. peliminuutilla.

Toinen Eliteserienin suomalainen Robert Taylor oli tänään pelipäällä, sillä hän syötti molemmat joukkueensa maalit, kun SK Brann haki vieraista 2-2-tasapelipisteen Sandefjordia vastaan. Brannin tasoituksen teki lisäajan kolmannella minuutilla Bard Finne.

[readmore from=Eliteserien]

Brann on sarjassa viimeisenä ja akuutin putoamisuhan alla. Sandefjord on viimeisellä suoran säilyjän paikalla kahdeksan pistettä edellä, joten tappio olisi jo sinetöinyt sen, ettei Brann voi ainakaan suoraan säilyä. Karsijan paikalla oleva Stabaek on puolestaan vain kaksi pistettä edellä, joten kolmen viimeisen kierroksen aikana on vielä paljon pelattavaa. Joukkueiden väliin mahtuu vielä Brannin kanssa tasapisteissä oleva Mjöndalen.

Seitsemän peräkkäistä peliä voitoitta pelanneen Brannin tilanne on joka tapauksessa tukala, sillä se kohtaa viimeisissä otteluissaan vielä molemmat kärkikaksikon joukkueet Molden ja Bodø/Glimtin sekä keskikastin Sarpsborgin.

Jutun kuva on kuvituskuva.