Huuhkajien luottotopparit Paulus Arajuuri ja Joona Toivio pukivat viimeisen kerran Suomen pelipaidan päälleen Ranskaa vastaan. Ottelun jälkeen molemmilla oli tunteet pinnassa V Sportin haastattelussa.

Toivio ja Arajuuri kävivät ottelun jälkeen kiittämässä Huuhkajien kannattajia ja saivat kannattajilta raikuvan vastaanoton. Upet maajoukkueurat tulivat päätökseen ja se sai Toivion vähäsanaiseksi.

– Ylpeä olen. Huikea matka ollut, olen saanut kokea niin paljon.

Molemmat istuivat Ranskaa vastaan vaihtopenkillä koko ottelun. Se ei haitannut, kun kannattajat kiittivät parivaljakkoa upeista vuosista.

– Tuo (kannattajien kiittäminen) oli ikimuistoinen hetki. En oikein pysty sanoin kuvailla. Olen tosi kiitollinen meidän kannattajista, Toivio sai vaivoin sanotuksi.

Arajuuri oli samoilla linjoilla.

– Se, miten Pohjoiskaarre ja koko Suomi on lähtenyt tähän juttuun mukaan. Ranskan pelaajat ovat varmasti ihmeissään, miten hieno jalkapallokulttuuri meillä tällä Suomessa on. Kiva päästä jatkossa katsomon puolelle, koska täällä on ihan uskomaton tunnelma, Arajuuri kiitteli.

Arajuuri oli suorastaan häkeltynyt siitä, miten Suomi pelasi Ranskaa vastaan.

– Miten hyvin nuo nuoret jätkät tuolla pelasivat tänään. Nyt on syytäkin vanhojen lähteä sieltä pois. Suomi-jalkapallo on hyvissä käsissä. Olen pirun ylpeä.

– Se, miten Huuhkajat tällä hetkellä pelaa, niin viime kesän EM-kisat eivät todellakaan jää viimeisiksi kisoiksi. Näyttää tosi hyvältä, Arajuuri loi uskoa Ranska-tappion jälkeen.

Arajuuri-Toivio oli nimenomaan se topparipari, joka oli viemässä Suomen miesten A-maajoukkueen historian ensimmäisen kerran EM-kisoihin. Se ei tule koskaan unohtumaan.

– Totta kai harmitus, että yksi unelma ei toteutunut. Olen vain niin kiitollinen tästä joukkueesta ja näistä vuosista ja tästä partnerista (Toiviosta). Olen kokenut niin paljon asioita, joita en koskaan kuvitellutkaan kokevani, Arajuuri kiitteli herkistyneenä.

Voit katsoa koko haastattelun tästä (Viafree).

Jos et näe alla olevaa videota, voit katsoa sen tästä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Kiitos @Huuhkajat!🇫🇮

Tämä tarina on vasta alussa.💙