13 ottelua, 42 tehtyä maalia, 2 päästettyä maalia.

Onhan se nyt käsittämättömän kova saldo. AFC Ajax voitti sunnuntaina Eredivisien vierasottelussa RKC Waalwijkin 5-0 ja kaunisteli jälleen jo entisestään uskomattomia tilastojaan.

Kun omiin on mennyt noin vähän maaleja, on selvää, että nollapelejä on paljon. Toisin sanottuna 11. Ajaxia vastaan on tehty maali toistaiseksi vain kahdessa Eredivisien ottelussa, ja 11/13 kertaa se on pitänyt oman maalinsa koskemattomana.

Koko kauden ainoan varsinaisen työtapaturmansa Ajax koki 3. lokakuuta, kun se hävisi kotikentällään Utrechtille 0-1. Myös Twente onnistui kerran Ajaxin ohittamaan, elokuussa pelatulla toisella sarjakierroksella, kun joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin.

Siihen nähden, että Ajax on pitänyt lähes kaikki kotimaiset vastustajansa nollilla ja tehnyt yli kolme maalia per peli, on aika kummallista, että Eredivisien kärkitaistelu on toistaiseksi täysin avoinna.

Ajax on toki 30 pisteellään sarjakärjessä, mutta kolme ottelua hävinnyt PSV Eindhoven on sen kanssa tasapisteissä (maaliero 33-20, kun Ajaxilla 42-2) ja kolmantena oleva Feyenoord kaksikosta kahden pisteen päässä, ottelun vähemmän pelanneena (maaliero 31-13). Ajaxin saldoa kun rasittavat myös 0-0-tasapelit Heraclesia ja Go Ahead Eaglesia vastaan juuri ennen marraskuun maaottelutaukoa. PSV:n Ajax kaatoi lokakuussa 5-0, mutta Feyenoordia se ei ole vielä kohdannut.

Hyvin Ajaxilla on kulkenut myös Mestarien liigassa. Se on Bayern Münchenin, Juventuksen ja Liverpoolin ohella yksi neljästä joukkueesta, joka on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Kaikki neljä ovat voittaneet kaikki neljä otteluaan. Ajaxin maaliero on 14-2, Bayernin (17-2) jälkeen toiseksi paras.

Ajaxin tehokkaimmat pelaajat ovat olleet tällä kaudella Sebastién Haller ja Dusan Tadic. Haller on tehnyt 18 ottelussa 16 maalia ja syöttänyt viisi. Tadicin saldo on kuusi maalia ja 12 maalisyöttöä 18 ottelussa.

[readmore from=Ajax]

Amsterdamilaisryhmällä on siis toiminut sekä hyökkäys että puolustus erinomaisesti niin Alankomaissa kuin Euroopassakin. Jos se saa jatkossa karsittua pois maalittomat tasapelit, pitäisi 36. Eredivisien mestaruuden olla hyvin haarukassa. Mestarien liigassa Ajaxin alkulohko ei ole haastavin mahdollinen, mutta voi sillä olla sanansa sanottavana pudotuspeleissäkin.

Selvää on myös, että valmentaja Erik ten Hagin vetovoimaa kansainvälisillä markkinoilla huimat saldot vain parantavat. Ten Hag on ollut huhuissa muun muassa Manchester Unitediin Ole Gunnar Solskjaerin seuraajaksi.

𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎

@TheEuropeanLad
2021/22 so far, Eredivisie + CL:

• 56 goals scored
• 4 goals conceded

Squawka

@Squawka
Ajax have scored 499 goals in 184 games across all competitions under Erik ten Hag, averaging 2.7 per game.

And he has a 72.8% win percentage. 👏

Sacha Pisani

@Sachk0

Sacha Pisani

@Sachk0
Ten Hag was asked about United's reported interest after Ajax's 5-0 rout of RKC Waalwijk.

Ajax have kept 20 clean sheets in Eredivisie in 2021, their most in a calendar year since 1997 (21).

Only conceded 2 goals in 13 rounds this season.

keepup.com.au/news/solskjaer… @keepupau
Ten Hag's Ajax seriously impressive in attack and defence this season.

40 goals with an xG of 38.2.

xGA (expected goals against) - 7.8... they've only shipped 2 goals. @StatsPerform

+ already through to Champions League knockouts.

keepup.com.au/news/solskjaer…

#Ajax #MUFC