Andrei Shevtshenko on Genoan uusi päävalmentaja. Serie A:ssa pelaava Genoa tiedotti uutisesta sunnuntaina.

Shevtshenkon sopimus Genoan kanssa päättyy kesäkuussa 2024.

Empolin kanssa 2-2 -tasapelin perjantaina pelannut Genoa on Serie A:n sarjataulukossa parhaillaan 17. sijalla. Putoamisviivan alapuolella oleva Sampdoria on tasapisteissä Genoan kanssa.

Sujuvasti italiaa puhuva Shevtshenko on tuttu mies Italian kentiltä. Shevtshenko edusti pelaajaurallaan AC Milania kahdeksan vuoden ajan ja voitti seurassa muun muassa Serie A:n ja Mestarien liigan mestaruudet. Shevtshenko voitti Ballon d’Orin vuonna 2004.

Pelaajauransa jälkeen Shevtshenko ehti toimia viiden vuoden ajan kotimaansa Ukrainan A-maajoukkueen päävalmentajana. Shevtshenko poistui tehtävästä elokuun alussa, joten luotsi ehti olla noin kolmen kuukauden ajan työttömänä ennen tuoretta Genoa-pestiään.