Ukrainalainen Andrei Shevtshenko muistetaan hurjana maalitykkinä AC Milanin paidassa. Hän pääsi näyttämään osaamistaan myös Valioliigan Chelsean paidassa.

Peliuransa päätyttyä Shevtshenko alkoi valmentamaan. Kesän EM-kisoissa hän luotsasi kotimaansa Ukrainan ryhmää.

Marraskuussa Shevtshenko siirtyi Serie A -seura Genoan päävalmentajaksi. Hänen sopimuksensa on tarkoitus jatkua kesään 2024 asti. Italiassa toki valmennuspestit ovat tavanneet olla erittäin tuulisia.

Siirtoihin erikoistunut toimittaja Fabrizio Romano kertoo, että ukrainalainen on myös tekemässä ensimmäisen hankintansa tammikuussa.

Genoa on hankkimassa sveitsiläisjoukkue Young Boysin oikean pakin Silvan Heftin riveihinsä viidellä miljoonalla eurolla.

24-vuotias sveitsiläinen pystyy pelaamaan tarvittaessa myös topparina.

Toisen italialaisen siirtogurun, Gianluca Di Marzion mukaan Shevtshenko pyrkii saamaan myös Atalantan isokokoisen kärkipelaajan Roberto Piccolin lainalle. Vasta 20-vuotias hyökkääjä on jäänyt olemattomalle vastuulle kovassa Atalantan ryhmässä.

Viime kaudella Italian alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja oli lainalla Speziassa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Young Boys right back Silvan Hefti is set to join Genoa on a permanent move for €5m. He’s gonna be the first signing for Andriy Shevchenko as Genoa manager. 🟡🇨🇭 #transfers @SkySport

Genoa are also working to sign Italian striker Roberto Piccoli on loan from Atalanta. @DiMarzio