Legendaarinen skotlantilaismanageri Sir Alex Ferguson täyttää tänään 80 vuotta. Manchester Unitedin managerista riittää tarinoita. Darren Fletcher kertoi reilu vuosi sitten The Lockdown Tactis -podcastissa, miten hänen äitinsä löi luurin korvaan itse Fergusonille.

Ferguson johti Manchester Unitedia vuodet 1986-2013. Sinä aikana United juhli peräti 13 kertaa Englannin mestaruutta, viidesti FA Cupin ja kahdesti Mestarien liigan voittoa.

Skotlantilainen Darren Fletcher teki hienon uran Manchesterin punaisissa Fergusonin alaisuudessa. Fletcher edusti seuraa peräti vuodet 2003-15 juhlien viisi kertaa Valioliigan mestaruutta ja kertaalleen Mestarien liigan voittoa.

Kun Fletcher oli 15-vuotias, hänellä oli edessään iso valinta. Newcastle ja Man Utd olivat halukkaita hankkimaan hänet akatemioihinsa. Moni neuvoi Fletcheriä lähtemään Newcastleen, koska Manchesterissa olisi vaikeampaa raivata itsensä aina edustusjoukkueeseen.

Fletcher oli valitsemassa Newcastlen, kunnes perheen puhelin soi. Fletcherin sisko vastasi ja ohjasi puhelimen veljelleen sanoen, että pomo käy nyt aivan kuumana.

– Olen 15-vuotias, aivan vitivalkoisena, kun hän raivoaa minulle puhelimessa. Äitini näki minut, nappasi puhelimen ja kuunteli hetken. Sitten äitini sanoi: ”Älä koskaan puhu pojalleni tuolla tavalla”, ja löi luurin korvaan. Ajattelin, että mitä hemmettiä oikein tapahtuu, Fletcher kertoi.

Hetkeä myöhemmin puhelin soi uudestaan. Tällä kertaa Fletcherin äiti vastasi. Ferguson halusi pahoitella.

– Hän sanoi: ”Olen todella pahoillani rouva Fletcher. Me todella pidämme pojastasi. Tulen sinne seuraavalla lennolla”. Äitini varmaan katsoi ympärilleen ja ajatteli, ettei koti ole tarpeeksi siistissä kunnossa ja vastasi: ”Ei, et tule. He tulevat sinne näkemään sinua”.

Lopulta Fletcher meni Fergusonin puheille ja loppu on klassisesti historian kirjoissa.

– Se oli elämäni paras ratkaisu, ja miten valtava merkitys hänellä olikaan uralleni, Fletcher totesi.

Paljon onnea Sir Alex Ferguson!