Arsenalin hyökkääjä Edward ”Eddie” Nketiah haluaa enemmän peliaikaa.

Nketiah, 22, sai tiistaina näytönpaikkansa liigacupin puolivälierässä Sunderlandia vastaan ja kiitti vastuusta iskemällä hattutempun 5-1-voitossa. Hän on onnistunut tällä kaudella maalinteossa jokaisessa pelaamassaan liigacupin ottelussa.

Ennen tiistaita Nketiah oli saanut kuluvalla sesongilla alle 300 minuuttia peliaikaa. Hänen sopimuksensa Arsenalissa päättyy ensi kesänä, ja hän hylkäsi lehtitietojen mukaan aiemmin tässä kuussa Tykkimiesten jatkosopimustarjouksen, koska haluaa enemmän vastuuta.

Tiistain maalijuhliensa jälkeen Nketiah toisti samaa sanomaa Sky Sportsin haastattelussa.

– Haluan epätoivoisesti pelata jalkapalloa, jokainen pelaaja haluaa pelata. Voin vain jatkaa kovaa työtä. Kaikki järjestyy kyllä, toivottavasti saan mahdollisuuksia.

– Minulla on täällä sopimus, ja niin kauan kuin pelaan Arsenalissa, aion antaa kaikkeni. Jos manageri tarvitsee minua, olen valmis auttamaan joukkuetta.

Arsenalin manageri Mikel Arteta vakuutti, että hän haluaa pitää nuoren maalitykin riveissään.

– Olen ollut hyvin johdonmukainen siinä, mitä mieltä olen Eddiestä ja kuinka paljon pidämme hänestä, ja hänen panoksensa joukkueen eteen on ollut huippuluokkaa joka kerta, kun hän pelaa.

– Hän vain haluaa enemmän peliaikaa. Se on hänen toiveensa. Haluan todella, että hän jatkaa täällä, ja siihen me pyrimme. Eddie on todella tärkeä osa joukkuetta.

Nketiah siirtyi Arsenaliin vuonna 2015, kun hänet oli vapautettu paikallisvastustaja Chelsean akatemiasta. Hän on pelannut Tykkimiesten edustusjoukkueessa 71 ottelua tehden niissä yhteensä 18 ottelua ja syöttäen yhden. Nketiah on 16 osumallaan Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä.