C More: Jari Litmaselta suorat sanat Porto-pelaajan ulosajosta – Porton ja Atléticon välisessä ottelussa nähtiin totaalinen kaaos

© Kuva: Getty Images

Tunteet olivat pinnassa tiistain Mestarien liigan viimeisen kierroksen ensimmäisenä ottelupäivänä. Ulosajoja jaettiin useissa peleissä, mutta todellinen kaaos nähtiin Porton ja Atlético Madridin välisessä kamppailussa.

Molemmat joukkueet pelasivat vielä jatkoon pääsystä, joten lataus oli käsinkosketeltavaa. Atlético meni Antoine Griezmannin osumalla 1-0-johtoon toisen puoliajan alkupuolella. Reilun tunnin kohdalla alkoi sitten melkoinen kaaos.

Ensin Atléticon Yannick Carrasco lensi suihkuun. Pallo meni sivurajasta yli, jonka jälkeen Carrasco nappasi pallon ja Porton pelaajat pyrkivät ottamaan sen nopeasti häneltä takaisin. Useampi Porton pelaaja provosoi Carrascoa ja lopulta mies kuumeni. Carrasco riuhtaisi Porton Otávion niskalenkillä maahan ja lensi sen myötä suihkuun.

– Tästä voi vielä punaisen antaa. Se on selvä, koska tässä oli selkeä lyöntiliike ja osuma päähän. Hyvin kaveri (Otávio) kyllä siinä provosoi, kävi kiinni Carrascoon ja antoi lopulta vähän vauhtia tuohon kaatumiseen, Jari Litmanen arvioi C Moren studiossa.

– Kyllä tuomari näytti tuossa, että tuollaista ei saa tehdä, Mika Nurmela komppasi.

Carrascon ulosajo sai Atlético-käskijä Diego Simeonen rukoilemaan ylempiä voimia. Kuva: Getty Images.

Carrascon ulosajon myötä käynnistyi ensimmäinen torikokous, mutta seuraava oli jo kulman takana. Vain kolme minuuttia Carrascon ulosajosta ja seuraava kaaos oli valmis. Tällä kertaa Porton Wendell katsoi punaista lähes samanlaisesta tilanteesta.

Pallo meni jälleen sivurajan yli vaihtopenkkien edessä. Wendell nappasi nopeasti pallon käsiinsä. Atléticon Matheus Cunha tuli Wendellin luo ja kaatui teatraalisesti maahan, kun Wendell nosti kätensä eteen. Erotuomari Clément Turpin katsoi tilanteen samanarvoiseksi Carrascon tilanteen kanssa ja passitti Wendellin suihkuun.

C Moren studioisäntä Petri Pasanen kysyi Litmaselta ja Nurmelalta, olisiko Wendell saanut punaisen kortin, mikäli Carrascon tilannetta ei olisi tapahtunut.

– Ehkä tähän tilanteeseen ei olisi päädytty, Litmanen vastasi ja jatkoi:

– Atléticon pelaaja hyvin kyllä provosoi. Käsittääkseni osuma ei osunut kasvoihin, mutta aika kovasti siihen sitä tuulta sitten tuli, että piti käsillä kasvoja pidellä. Tämä oli ihan selvä haku. Tässä ei ole mitään muuta, Litmanen arvioi.

Litmasen mukaan Wendellin olisi silti pitänyt pystyä pysymään rauhallisena tilanteessa. Porto oli tappiolla ja juuri päässyt miehen ylivoimaiseksi.

Wendell lensi suihkuun ojennettuaan kätensä kohti Cunhaa. Kuva: Getty Images.

– Minulle jäi silti enemmän sellainen kuva, että se oli enemmän omaa suojelua. Kaveri oli tulossa kovaa vauhtia ja hän laittoi käden eteen, mutta se ei missään nimessä osunut naamaan.

Vajaan kymmenen minuutin sisään Turpin jakoi kolme punaista korttia, joista yhden vaihtopenkillä istuneelle Porton kakkosmaalivahti Agustín Marchesínille, sekä kolme keltaista korttia.

– Varmaan muutama keltainen jäi antamattakin. Vaikea tilanne tuomarille, Nurmela totesi.

Atlético venyi lopulta 3-1-voitoon ja nappasi paikan Mestarien liigan jatkopeleissä, kun samaan aikaan Liverpool voitti Milanossa AC Milanin. Porto jatkaa pelejä Eurooppa-liigan puolella. Milan jäi kovatasoisen lohkon hännille.

Voit katsoa videon ottelun kaoottisista tapahtumista täältä (MTV).


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.