Napoli oli vielä marraskuun päättyessä Serie A:n sarjakärjessä. Kun se hävisi 21. marraskuuta hallitsevalle mestarille Interille, oli se viimeinen joukkue Euroopan TOP 5 -liigoissa, joka oli pelannut koko siihenastisen sarjakauden tappioitta.

Nyt, 17 pelatun kierroksen jälkeen Napoli on valahtanut tasaisessa Serie A:ssa jo neljänneksi. Eurooppa-liigassa se raivasi tiensä jatkoon voitettuaan päätöskierroksella koronatartuntaryppäästä kärsineen Leicesterin 3-2, mutta Inter-pelin jälkeisistä neljästä pelistään Napoli on vain yhden, ensin vastaan tulleen Lazion. Kolmen viimeisen sarjaottelun saldo on vain yksi piste.

Ensin Napoli hukkasi Sassuolon vieraana 2-0-johtonsa. 2-2-tasapeli oli vaihtua lopussa jopa Sassuolon voitoksi, mutta voittomaali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Seuraavaksi Napoli hävisi kotonaan Atalantalle 2-3, vaikka johti sitäkin peliä 2-1. Tänään sunnuntaina sille aiheutti tappion puolestaan alkukauden yllättäjä Empoli, joka oli Napolissa parempi maalein 1-0. Ainoan maalin teki 70. minuutilla Patrick Cutrone.

Tämän illan Napoli-ottelun puhuttanein hetki oli Puolan maajoukkuepelaaja Piotr Zielinskin varhainen vaihto. Napolin keskikenttäpelaaja koki rintakipuja jo kymmenennellä minuutilla, ja tuli jota kuinkin välittömästi vaihtoon. Napoli pelasi joitain minuutteja vajaalla ennen kuin Lorenzo Insigne meni kentälle, mutta valmentaja Luciano Spalletti totesi pelin jälkeen, ettei mitään riskejä haluttu ottaa.

– Hänellä (Zielinski) oli rintakipuja. Emme edes ajatelleet pitävämme häntä kentällä pidempään, Spalletti sanoi DAZN:lle.

– Sitä miettii, että jotain saattaisi tapahtua. Rintakivut säikäyttivät hänet, joten päätimme vaihtaa hänet pois.

Napolilla on ollut monenlaisia loukkaantumishuolia, eivätkä ne hellitä yhtään, sillä Empoli-pelissä Elif Elmas sai tällin jalkaansa ja tuli vaihtoon. Jo entuudestaan sairastuvalla olivat Victor Osimhen, Fabian Ruiz, Kalidou Koulibaly ja Stanislav Lobotka.

[readmore from=Napoli]

Seuraavana viikonloppuna Napoli kohtaa vieraissa sarjakakkosen AC Milanin. Tänään kahden ottelun toimitsijakieltonsa jälkimmäistä peliä kärsinyt Spalletti myöntää pienen tauon tekevän hyvää, sillä kahden ottelun viikkoja on ollut paljon.

– Vihdoinkin meillä on täysi treeniviikko edessä. Peli Milania vastaan on meille hyvä tilaisuus korjata juttuja, Spalletti sanoi toiveikkaasti.

Lähde: Football-Italia