Huuhkajissa yhdeksän kertaa esiintynyt laitahyökkääjä Lassi Lappalainen siirtyy pysyvästi Yhdysvaltojen Major League Soccerissa pelaavaan CF Montréaliin.

Lappalainen, 23, on pelannut Montréalissa kesästä 2019 lähtien lainalla italialaisesta Bolognasta. Hän siirtyi Bolognaan samana kesänä Helsingin Jalkapalloklubista, mutta hän ei ole pelannut kertaakaan italialaisseuran riveissä. Sekä Montréalin että Bolognan puheenjohtajana toimii kanadalainen Joey Saputo.

Montréal ja Lappalainen ovat sopineet kauden 2024 loppuun ulottuvasta sopimuksesta, jossa on optio yhdestä lisävuodesta.

– Loukkaantumisten takia emme kyenneet luottamaan hänen palveluksiinsa tällä kaudella niin paljon kuin olisimme halunneet, mutta halusimme siitä huolimatta pitää hänet täällä, koska tunnemme hänen ominaisuutensa ja olemme varmoja, että hän palaa parhaimmilleen ja hyvin valmistautuneena, kommentoi Montréalin urheilutoimenjohtaja Olivier Renard seuran tiedotteessa.

– Myös se on keskeinen tekijä tässä päätöksessä, että voimme tarjota hänelle jatkuvuutta kaupungissa ja seurassa, jossa hän viihtyy.

Lappalainen on pelannut CF Montréalissa kaikkiaan 47 ottelua tehden niissä yhteensä kymmenen maalia ja syöttäen kaksi.

CF Montréal

@cfmontreal
À Montréal pour y rester 📍

Lassi Lappalainen signe une entente de trois saisons assortie d'une année d'option en 2025 >>> cfm.tl/LassiContrat

Lassi Lappalainen signs a three-season deal with an option year in 2025 >>> cfm.tl/LassiContract

#CFMTL