Huuhkajien Robert Taylorin seurajoukkue SK Brann oli ajautunut Norjan pääsarjassa pahaan ahdinkoon, kun se pelasi Eliteserienissä peräti yhdeksän ottelua peräkkäin ilman voittoa. Tasapelipisteitä tuli putken aikana toki kuusi, mutta voittokantaan Brann palasi kreivin aikaan, sunnuntaina pelatulla sarjan päätöskierroksella.

Brann kaatoi kotikentällään Sarpsborgin maalein 2-1. Kun Stabaek hävisi samaan aikaan kotonaan Odds BK:lle 1-3, nousi Brann pois suoran putoajan paikalta. Brann sai jännittää loppuun saakka, sillä Sarpsborg teki kavennusmaalin lisäajan alkaessa.

Brannin kausi jatkuu vielä pääsarjakarsinnoissa. Yksiosainen karsinta pelataan ensi keskiviikkona Oslossa. Siinä Brann saa vastaansa pikkuseura Jervin, joka ei ole vielä koskaan pääsarjassa pelannut. Stabekin kohtalo on pudota sarjajumbo Mjøndalenin tavoin sarjatasoa alemmas.

Robert Taylor on ollut koko kauden ajan Brannin profiilipelaajia ja joukkueen tehokkain, kun maalit ja syötöt lasketaan yhteen (6 maalia, 9 maalisyöttöä). Tänään Taylor ei nimeään tilastoihin saanut, mutta hän pelasi jälleen täydet 90 minuuttia.

Elitserienin toinen suomalaispelaaja Kaan Kairinen pelasi puolestaan 76 minuuttia, kun Lillestrøm kukisti kotonaan Sandefjordin 2-0. Lillestrøm nousi sarjassa neljänneksi ja säilytti mahdollisuutensa ensi kaudeksi eurokentille. Paikka Konferenssiliigan karsinnoissa heltiää, jos joko Lillestrøm tai joku kärkikolmikon joukkueista voittaa ensi keväänä loppuun pelattavan Norjan Cupin.

[readmore from=Eliteserien]

Norjan mestaruuden voitti FK Bodø/Glimt, joka nujersi päätöskierroksella Mjøndalenin vieraissa 3-0. Bodø/Glimt voitti viime vuonna historiansa ensimmäisen norjanmestaruuden ja puolusti sitä nyt menestyksekkäästi. Hopeamitalisti Molde jäi Bodø/Glimtistä kolmen pisteen päähän ja kolmanneksi sijoittunut Viking Moldesta niin ikään kolme pistettä.

Eliteserienin maalikuningas oli Molden Ohi Omoijuanfo, joka teki komeat 27 maalia. Lilleströmin Thomas Olsen jäi hänestä vain yhden maalin.