Lauri Ala-Myllymäen ura Italiassa on ollut vähintäänkin haastava. Loukkaantumisista kärsinyt Ala-Myllymäki on vihdoin pelaavassa kokoonpanossa, kun Venezia kohtaa tiistaina Ternanan Coppa Italiassa.

Ala-Myllymäki siirtyi kauden 2020 jälkeen Ilveksestä Veneziaan ilmaisella siirrolla. Pelilupa tuli tammikuussa 2021, mutta suomalaispelaaja ei ole vielä pelannut peliäkään uudessa seurassaan. Suurin syy on ollut vaikeassa polvivammassa. Ala-Myllymäen, 24, sopimus Venezian kanssa on voimassa kesään 2024 saakka.

Ala-Myllymäen polvi leikattiin heti tammikuun lopulla, jonka jälkeen käynnistyi pitkä kuntoutusprosessi. Vihdoin ja viimein polvivamma vaikuttaisi olevan historiaa, sillä suomalaiskeskikenttäpelaaja nimettiin Venezian vaihtopenkille tiistain Italian cupin otteluun.

Serie A:ssa pelaava Venezia kohtaa Ternanan, joka pelaa sarjatasoa alempana Serie B:ssä. Ottelu käynnistyy jo kello 16 Suomen aikaa. Ala-Myllymäen kanssa Venezian vaihtopenkillä on myös maalivahti Niki Mäenpää.

Sarjanousija Venezia pelaa varsin kohtalaista kautta Serie A:ssa. Joukkue on 17 kierroksen jälkeen sarjassa sijalla 16 ja tukevasti kiinni sarjapaikassa. Viime viikonloppuna Venezia nappasi pisteen Juventukselta kotikentällään.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Venezia FC

@VeneziaFC_EN
Substitutes: Mäenpää, Makadji, Molinaro, Ampadu, Tessmann, Črnigoj, Busio, Ala-Myllymäki, Kiyine, de Vries, Johnsen, Henry