Suosikit olivat odotetun kovia Valioliigan lauantaikierroksella.

Valioliigan 16 ottelukierros starttasi jo perjantaina, jolloin Marcus Forssin edustama Brentford kaatoi kotikentällään Watfordin maalein 2-1. Lauantaina tulessa olivat sarjan kolme kärkijoukkuetta: Manchester City, Chelsea ja Liverpool.

Sarjakärki Manchester City jatkoi voittojen tiellä, kun se kaatoi kotikentällään Wolvesin niukasti 1-0-lukemin. City sai pelata koko ottelun toisen puoliajan miesylivoimalla Raul Jiménezin ulosajon myötä, mutta ainoan maalin se sai värkätyksi rangaistuspotkusta, jonka Raheem Sterling niittasi maaliverkkojen perukoille.

Myös Chelsea ja Liverpool olivat lujilla omissa kotiotteluissaan.

Chelsea kohtasi heikosti kauden aloittaneen Leedsin, joka siirtyi vajaan puolen tunnin pelin jälkeen yllätysjohtoon Raphinhan onnistuttua rangaistuspotkussa. Mason Mount toi Chelsean tasoihin kuitenkin vielä ennen puoliaikaa.

Toisella puoliajalla nähtiin kolme maalia, joista kaksi syntyi rangaistuspotkuista. Chelsean rankkarispesialisti Jorginho vei isännät ottelussa ensikertaa johtoon 58. peliminuutin kohdalla. Leeds nousi kuitenkin vielä kertaalleen tasoihin, kun Joe Gelhardt teki maalin seitsemän minuuttia ennen päätösvihellystä. Ottelun ratkaisu syntyi lisäajan neljännellä peliminuutilla, kun Jorginho osui toistamiseen 11 metristä ja johdatti Chelsean 3-2-kotivoittoon.

Liverpool voitti omassa ottelussaan Aston Villan 1-0-lukemin, joten Steven Gerrardin paluu Anfieldille päättyi pettymykseen. Liverpoolin sankari oli jälleen Mohamed Salah, joka teki ottelun ainokaisen rangaistuspotkusta. Salah on tehnyt kuluvan kauden aikana jo huimat 14 maalia ja johtaa ylivoimaisesti sarjan maalipörssiä.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.