Aika harvoin tulee huippujalkapalloilussa vastaan tilannetta, kun varoitukseen johtaneesta toiminnasta annetaan raikuvat suosionosoitukset. Näin kuitenkin kävi tiistaina Naisten Mestarien Liigan lohkovaiheen huippuottelussa Chelsea-Juventus.

Pelattiin 88. peliminuuttia, kun Kingsmeadown’n kentälle asteli miespuolinen katsoja. Yleisön ja pelaajien hämmennykseksi pitch invader sai haahuilla kentällä kaikessa rauhassa ja kuvata kännykällään tapahtumia ilman että yksikään järjestyksenvalvoja otti häntä kiinni.

Tällöin asiaan puuttui australialainen Sam Kerr, yksi Chelsean joukkueen supertähdistä. Puolentoista viikon takaisessa Ballon d’Or -äänestyksessä vuoden 2021 maailman kolmanneksi parhaaksi naispelaajaksi valittu Kerr ei jäänyt ihmettelemään ja odottelemaan järjestyksenvalvojien toimettomuutta, vaan taklasi pahaa-aavistamattoman katsojan kentän pintaan. Kerrille nousi tästä tempusta keltainen kortti, mutta katsomosta hän sai suosionosoitukset.

Kerrin taklaus on nähtävissä allaolevassa twiitissä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Meg Linehan

@itsmeglinehan
It is very important to watch this video with sound. (I have many questions about how this dude was just allowed to wander, but I also need you to watch this with sound.)

Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Se oli altavastaajana lähteneeltä Juventukselta mainio saavutus ja saatteli joukkueen jo aivan pudotuspelipaikan kynnykselle. Chelsea voitti ottelussa maalintekoyritykset 25-2, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Helmarien Tuija Hyyrynen seurasi koko ottelun Juventuksen vaihtopenkiltä. 33-vuotias Hyyrynen on pelannut kolmessa lohkovaiheen ottelussa yhteensä 37 minuuttia, mutta Chelseaa vastaan hän ei päässyt kummassakaan ottelussa kentälle.

[readmore from=Naisten-Mestarien-Liiga]

Chelsealla on viiden pelatun ottelun jälkeen 11 pistettä, kun Juventus ja Wolfsburg ovat kahdeksassa pisteessä. Ensi viikolla pelattavalla päätöskierroksella Juventus saa vieraakseen nollakerholaisen ja nollan tehdyn maalin Servetten, kun Chelsea vierailee Wolfsburgissa. Voitto veisi Juventuksen luultavasti Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon, mutta tappiollakin se jatkaa, jos Wolfsburg häviää Chelsealle.

Varmasti puolivälierissä nähdään jo ainakin PSG, Real Madrid ja Barcelona. Arsenal, Lyon ja Bayern München voivat varmistaa jatkopaikkansa keskiviikkona.