Ketkä tyhjentävät palkintopöydän? Suomalaisen jalkapalloilun parhaita juhlitaan taas – Captain’s Ball nähtävissä suorana lähetyksenä

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisen jalkapalloilun parhaat pelaajat ja muut silmäätekevät kokoontuvat jälleen torstaina yhteen vuotuisen Captain’s Ball -gaalan yhteydessä. Suomen Palloliiton ja Veikkausliigan yhteistyössä järjestämä kauden päätösgaala vietetään Helsingin Katajanokalla Scandic Marina Congress Centerissä.

Captain’s Ballin palkintojenjako aloitetaan kello 18. Tilaisuus kestää noin neljä tuntia ja päättyy siis iltakymmenen aikoihin. Gaalaa on mahdollista myös seurata suorana lähetyksenä Palloliiton YouTube -kanavalta.

Gaalassa tullaan palkitsemaan niin parhaita maajoukkuepelaajia miesten, naisten ja juniorien maajoukkueista, vuoden onnistuneimpia erotuomareita sekä parhaita valmentajia. Omat palkintonsa laitetaan jakoon niin Veikkausliigan, Kansallisen Liigan kuin alempienkin sarjatasojen parhaille.

Vuosi sitten Captain’s Ball -gaalassa vuoden naispelaajaksi valittiin Natalia Kuikka ja vuoden miespelaajaksi Teemu Pukki. Kuikka ja Pukki ovat varmasti vahvoilla nytkin, joskin Lukas Hradecky asettanee Pukille kovan haasteen. Kaikki viime vuoden palkitut löytää tästä jutusta.

Gaalan nimikkopalkinto Captain’s Ball on vaikeampi ennustettava, sillä se on erikoispalkinto erityisen positiivisesta ja merkittävästä työstä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi. Palkinnon pokkasi ensimmäisenä Jari Litmanen vuonna 2002 ja viime vuonna Martti Kuusela. Kaikki voittajat on listattuna alla:

2002: Jari Litmanen
2003: Janne Lindberg
2004: Timo Kautonen ja Valkeakosken Haka
2005: Anne Mäkinen
2006: Gunnar Yliharju
2007: Aulis Rytkönen
2008: Simo Syrjävaara
2009: Jyrki Heliskoski
2010: Jari Karppinen
2011: Pekka Hämäläinen
2012: Richard Møller Nielsen
2013: Göran Enckelman
2014: Markku Peltoniemi
2015: Jukka Virtanen
2016: Stefan Håkans
2017: Pertti Alaja
2018: ”Suomalaiset jalkapallonaiset”
2019: Jari-Pekka Keurulainen
2020: Martti Kuusela

Veikkausliigan osalta palkittuja ovat varmuudella ainakin maalikuningas Benjamin Källman, syöttöpörssin ykkönen Urho Nissilä ja mestarijoukkueen valmentaja Toni Koskela. Nissilä lienee vahvoilla myös vuoden liigapelaajaa valittaessa. Sekä Veikkausliigan että Kansallisen Liigan vuoden pelaajasta äänestävät pelaajat itse JPY:n äänestyksessä.

Kansallinen Liiga on julkaissut viime päivien aikana Twitterissä kolmen pelaajan ehdokaslistojaan eri palkintokategorioihin. Jo etukäteen on siis selvää, että Kansallisen Liigan vuoden pelaajaksi valitaan joko KuPS:n Gentjana Rochi tai Aino Kröger tai hopeajoukkue TiPS:stä KuPS:iin ensi kaudeksi siirtyvä Oona Sirén. Rochi oli kaudella 2021 Kansallisen Liigan maalikuningastar ja Kröger voitti syöttötilaston.

Lisäksi palkintoja jaetaan vuoden jalkapallotoimittajille, alempien sarjatasojen ja juniorijalkapalloilun toimijoille sekä muuten ansioituneille henkilöille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.