Kymmenen ottelua Englannin maajoukkueessa pelannut 24-vuotias kärkipelaaja Tammy Abraham siirtyi elokuussa Chelsean riveistä Italiaan.

AS Roma maksoi englantilaishyökkääjästä peräti 40 miljoonan euron siirtokorvauksen. Fyysisesti vahva kärkipelaaja on sopeutunut Serie A:n lainalaisuuksiin varsin mukavasti.

Abraham on tehnyt kymmenen maalia kaikki kilpailut mukaan lukien ja ollut osallisena maaliin keskimäärin joka toisessa kamppailussa.

José Mourinho otti joukkueen luotsattavakseen täksi kaudeksi. Alku sujui mainiosti, mutta syksyn mittaan portugalilaisvalmentaja on valitellut materiaalin ohkaisuutta.

Hän on saanut seurajohdolta luvan vahvistaa ryhmäänsä tammikuussa. Hankintalistalla on laitapuolustaja ja keskikenttäpelaaja.

Puolustuksen osalta Manchester Unitedin Diogo Dalotin siirtoa Roomaan pidettiin jo lähes varmana. Ainakin lainasopimuksen voimin. Portugalilaispakki oli täysin statistin roolissa Ole Gunnar Solskjærin valmentamassa nipussa.

Manchesterissa vaihtui valmentaja ja Ralf Rangnick sen sijaan on peluuttanut Dalotia avauksessa, joten tilanne on muuttunut Mourinhon kannalta huonompaan suuntaan.

Liikenne Valioliigasta ikuiseen kaupunkiin saattaa silti jatkua tammikuussa. Mourinho on jo pidempään ilmaissut mielenkiintoaan Chelsean Ruben Loftus-Cheekiin.

Thomas Tuchelin papereissa 25-vuotias englantilainen oli pitkään vaihtopelaajan roolissa, mutta nyt myös hän on saanut reilusti vastuuta.

Mateo Kovačić ja N’Golo Kante ovat kuitenkin olleet sivussa. Loftus-Cheek haluaisi varmasti tietää, että mikä hänen roolinsa on, kun kaksikko palaa.

Il Romanistan mukaan Abraham on jo tovin houkutellut vanhaa seurakaveriaan Roomaan. Tämän uskotaan olevan myös kiinnostunut, koska rooli olisi varmuudella suuri.