Manchester United tyhjenee seuralegendoista – Michael Carrick jättää punapaidat pysyvästi

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin väliaikaisvalmentajana toiminut Michael Carrick jättää seuran pysyvästi.

Carrick, 40, edusti Unitedia pelaajana vuosina 2006-2018 ja liittyi joukkueen valmennusryhmään ripustettuaan nappulakengät naulaan. Pelivuosinaan hän tahkosi Unitedissa 464 ottelua ja voitti seurassa viisi Valioliigan mestaruutta, FA Cupin, kaksi liigacupia, Mestarien liigan, Eurooppa-liigan sekä seurajoukkueiden MM-turnauksen.

Viime kuussa Carrick nostettiin Unitedin väliaikaisvalmentajaksi, kun toinen seuralegenda Ole Gunnar Solskjær sai lähteä managerin paikalta heikon alkukauden jälkeen.

United tiedotti kuitenkin jo Solskjærin lähdön yhteydessä, että se etsii väliaikaismanageria, joka voisi ottaa ohjat kauden loppuun saakka. Viime maanantaina United vahvisti löytäneensä kyseiseen rooliin saksalaisen Ralf Rangnickin, joka jää väliaikaisen valmennuspestinsä jälkeen seuraan neuvonantajaksi.

Carrick oli torstaina viimeistä kertaa Manchester Unitedin puikoissa, kun joukkue kaatoi Arsenalin 3-2 Valioliigassa. Hän ehti johdattaa Unitedin kolmeen otteluun, joista saldoksi jäi kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

– Aikani tässä hienossa seurassa tulee aina olemaan urani parhaita vuosia. Kun allekirjoitin sopimuksen yli 15 vuotta sitten, en olisi voinut kuvitellakaan, että voittaisin näin monta pokaalia, enkä varmasti koskaan unohda niitä upeita muistoja, joita olen saanut sekä pelaajana että valmennustiimin jäsenenä, kommentoi Carrick Unitedin sivuilla.

– Pitkän harkinnan jälkeen olen kuitenkin päättänyt, että nyt on oikea aika jättää seura. Haluan esittää kiitokseni kaikille pelaajille, ja erityismaininnan ansaitsee taustahenkilökunta, jonka kanssa työskentely on ollut todella mukavaa, ja olen saanut joitain pitkäaikaisia ystävyyssuhteita.

– Olen ja tulen aina olemaan Manchester Unitedin kannattaja, ja tulen katsomaan niin monta ottelua kuin mahdollista. Haluan toivottaa Ralfille, henkilökunnalle, pelaajille ja kannattajille kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja odotan innolla, että pääsen katsomoon ja kannustamaan poikia fanina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.