Chelsea on hallitseva Mestarien liigan voittaja. Lontoolaiset aloittivat myös tämän kauden väkevästi. Valioliigassa joukkue johti pitkään, mutta viime aikoina peli on yskähdellyt.

Kotoisen sarjan piikkipaikka meni Manchester Citylle, kun Chelsea hävisi kotonaan West Hamille. Mestarien liigassa jatkopaikka oli varma jo ennen keskiviikon kierrosta, mutta lohkovoitto oli edelleen avoinna.

Juventus hoiti oman ottelunsa kotonaan ruotsalaista Malmö FF:ää vastaan lukemin 1-0. Chelsea oli vaikeuksissa Pietarissa Zenitia vastaan.

Timo Werner pelasi mahtavan ottelun ja näytti jo tuovan lohkovoiton Lontooseen. Saksalaiskärki viimeisteli kaksi ja syötti Romelu Lukakun maalin. Chelsea nousi 1-2-tappioasemasta ajassa 85. minuuttia 3-2-johtoon.

Magomed Ozdoev kuitenkin tasoitti yliajalla. Samalla tasatulos varmisti Juventuksen lohkovoiton.

Vanha viisaus sanoo, että voittaakseen pokaalin joukkueen on voitettava kaikki parhaat. Chelsean taival sai kuitenkin heti ensimmäiselle jatkokierrokselle mutkia matkaan.

Vastaan saattaa asettua heti todella kova joukkue. Mahdollinen vastustaja on huiman Mestarien liigan lohkovaiheen pelannut Ajax tai G-lohkon voittaja. Nämä vaihtoehdot lontoolaisseura ottanee ilolla vastaan.

Sen sijaan Real Madrid ja Bayern München ovat varmasti vähemmän toivottuja. Jokin näistä vaihtoehdoista se kuitenkin on. Thomas Tuchelin ryhmä joutunee siis tittelin puolustuksessaan heti tiukkaan paikkaan.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

ESPN UK

@ESPNUK
Chelsea's potential UCL last-16 opponents:

Ajax
Real Madrid
Bayern Munich
Winner of Group G