Hollantilaistoppari Matthijs de Ligt nousi jo nuorella iällä Ajaxin runkopelaajaksi ja kapteeniksi. Hän pokkasi vuonna 2018 Golden Boy -palkinnon ensimmäisenä puolustajana koskaan ja teki huhtikuussa 2019 voittomaalin Juventuksen verkkoon, kun Ajax eteni Mestarien liigan välieriin.

Kesällä 2019 De Ligtin perässä olivat jokseenkin kaikki Euroopan suurseurat, mutta hän päätyi lopulta Juventukseen, joka maksoi hänestä Ajaxille 85,5 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Aika Juventuksessa ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista sen paremmin joukkueen kuin henkilökohtaisen menestyksenkään puolesta, mutta 94 ottelua Juvessa on kuitenkin pelattuna. Niissä De Ligt on tehnyt kuusi maalia. Tällä kaudella De Ligt on ollut säännöllisesti Juventuksen avauksessa, ja vyöllä on 14 Serie A -ottelua ja viisi Mestarien liigan peliä.

22-vuotiaalla De Ligtillä on sopimusta Juventuksen kanssa vuoteen 2024 saakka, mutta hänen asianhoitajansa, ”superagentiksikin” nimitetty Mino Raiola on vihjannut siitä, että isokokoinen hollantilaistoppari vaihtaisi ensi kesänä jälleen maisemaa.

– De Ligt on valmis uuteen askeleen. Hänkin on siitä samaa mieltä, Raiola totesi NRC Handelsbladin haastattelussa.

De Ligtin sopimuksessa on 150 miljoonan euron ulosostopykälä. Voi olla, ettei puolustajasta välttämättä aivan noin hurjaa hintaa tarvitsisi maksaa, mutta halvalla De Ligt ei missään tapauksessa irtoaisi. Raiola korosti NOS-kanavan Studio Voetbalin haastattelussa melko huvittavaankin tapaan, että siirtospekulaatioissa puhutaan eurofutiksen suurimmista monsteriseuroista.

– Me kaikki osaamme kuvitella seurat, joihin Matthijs voisi siirtyä. Kaikella kunnioituksella, emme puhu nyt Fortuna Düsseldorfista.

[readmore from=De-Ligt-Matthijs]

– Katsotaan kesällä, mitkä seurat ovat markkinoilla. Uusi seura voi olla Valioliigasta, mutta se voi olla myös FC Barcelona, Real Madrid tai Paris Saint-Germain.

Äskettäisessä Sport1:n haastattelussa Raiola paljasti, että De Ligt oli ennen Juventukseen siirtymistään lähellä päätyä myös Bayern Münchenin haaviin.

– Kävimme erittäin hyviä keskusteluja. Sääli, ettei se lopulta onnistunut, Raiola lisäsi.

Lähde: Transfermarkt