Onko huikeampaa mestaruustaistelun ratkaisua edes nähty? Tälle draamankaarelle ei verrokkeja ole

© Kuva: Getty Images

Onhan sitä legendaarisia mestaruustaistelun huipentumisia nähty vaikkapa Valioliigassa ja Bundesliigassa, kun Manchester City nousi vuonna 2012 mestariksi Sergio Agüeron lisäajan maalilla, ja Schalke menetti mestaruuden viime hetkillä vuonna 2001. Se, miten Paraguayn liigan mestaruus ratkesi lauantaisessa päätöskierroksen ottelussa, on kuitenkin draaman kaarena jokseenkin vertaansa vailla.

Sarjan ”finaalissa” kohtasivat pääkaupunki Asunciónin kahdesta eri kaupunginosasta ponnistavat Guaraní ja Cerro Porteño. Guaraní oli johtanut sarjaa 15 ensimmäistä kierrosta, kunnes kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä Cerro Porteño nousi piikkipaikalle. Viimeiselle 18. ottelukierrokselle lähdettäessä Cerro Porteñon etumatka oli kaksi pistettä, joten sille riitti mestaruuteen tasapeli.

Cerro Porteñon ottelu alkoi surkeasti, kun laitapelaaja Alan Benítez ajettiin ulos jo 15. minuutilla. Guaraní hyödynsi ylivoimansa noin 20 minuuttia myöhemmin, kun Alfio Oviedo vei joukkueensa johtoon. Kun vielä Marcelo González lisäsi johdon 2-0:aan 51. peliminuutilla, vaikutti mestaruus jo ratkenneen Guaranín hyväksi. Vaan vielä mitä…

Kun ottelu siirtyi jo lisäajalle, syntyi Guaranín rangaistusalueella torikokous, jonka seurauksena erotuomari Giancarlo Juliadoza nosti kolme varoitusta, kaksi koti- ja yhden vierasjoukkueelle. Ikävää Guaranín kannalta oli, että varoitus oli jo toinen maalivahti Gaspar Serviolle ja toppari Roberto Fernándezille, joten yhden miehen ylivoima vaihtui yhden miehen alivoimaksi. Kaiken lisäksi kaikki vaihdot oli jo käytetty, joten puolustaja Marcos Cáceres siirtyi tuuraamaan Serviota maalivahtina.

29-vuotias argentiinalaisvahti Gaspar Servio provosoi tilanteen jokseenkin ennennäkemättömällä epäurheilijamaisuudella. Guaranín puolustaja oli loukkaantunut edeltävässä tilanteessa ja makasi juuri päätyrajan ulkopuolella. Servio päätti raahata tämän takaisin kentän puolelle ajanpeluutarkoituksessa, ja tästähän ei tuomari pitänyt. Tilanne näkyy alla olevalla TikTok-videolla.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Lukuisten torikokousten ja varoitusten seurauksena lisäaikaa pelattiin runsaasti, ja kuinka ollakaan, maaleja nähtiin vielä kaksi. Alberto Espinola teki Cerro Portenõlle kavennuksen lisäajan 9. minuutilla. Nousu huipentui, kun edellämainitussa maalineduskahakassa varoitettu Cerro Porteñon kapteeni Juan Patino puski tasoitusmaalin ajassa 90’+11. Näin sarjan mestari vaihtui toiseen ottelun 101. peliminuutilla.

Guaraní sai pettyä karvaasti, kun Cerro Porteño juhli historiansa 34. mestarutta. Guaraní oli jo viittä vaille palata mestaruuskantaan viiden vuoden tauon jälkeen, mutta lopussa juhli kuitenkin Cerro Porteño. Se, että Patino – Guaranín kasvatti – sai toisen varoituksensa paitansa riisumisesta maalituuletuksessa, oli jo samantekevää.

Cerro Porteñolle mestaruuden tuoneen lisäajan tasoitusmaalin näkee alla olevasta twiitistä. Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

NBC Sportsin toimittaja Roberto Rojas koosti tapahtumat myös allaolevaan twiittiketjuunsa. Siinä näkyvät myös kotijoukkueen maalit. Viimeisessä Rojasin klipissä näkyy myös, kuinka tuomari saatettiin mellakkapoliisien suojeluksessa pois kentältä kotiyleisön kannattajien vihastuttua. Guaraní kuitenkin myös hyötyi tuomarin ratkaisuista, sillä kerran sen toppari esti maalin synnyn kädellään, mutta sai tuomarilta vain keltaisen kortin. Varoituksia ottelussa nostettiin kaikkiaan 14 ja punaisia kortteja siis neljä.

Toisessa päätöskierroksen ottelussa Olimpia Asunción nousi 3-1-voitollaan derbyvastustaja Nacionalista mukaan Etelä-Amerikan Mestarien liigaan Copa Libertadoresiin. Olimpian avausmaalin teki 40 vuotta ja kolme kuukautta vanha Paraguayn jalkapalloilun legenda Roque Santa Cruz, jolle ottelu oli mahdollisesti pelaajauran viimeinen. Paraguayn historian parhaana pelaajana pidetty Santa Cruz voitti Bayern Münchenissä viisi Bundesliigan mestaruutta ja kerran Mestarien liigan.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.