Puolan maajoukkuevalmentaja siirtyy kesken sopimuksen Brasiliaan – ”Mielestäni tämä käytös on edesvastuutonta ja täysin valmentajan aiempien sanomisten vastaista”

© Kuva: Getty Images

Puolan maajoukkueen portugalilainen päävalmentaja Paulo Sousa siirtyy Brasilian pääsarjajoukkue Flamengon peräsimeen.

Tilanteen outous on se, että 51-vuotias valmentaja on ollut edelleen Puolan palkkalistoilla. Aiemmin urallaan muun muassa Fiorentinaa, Baselia ja Leicesteriä valmentanut portugalilainen oli pyytänyt Puolan jalkapalloliitolta sopimuksensa purkamista.

Hän oli tavannut Flamengon seurajohtoa aiemmin Lissabonissa ja päässyt nopeasti yksimielisyyteen brasiliaisjätin kanssa.

Puolan jalkapalloliiton puheenjohtaja Cezary Kulesza suhtautui Sousan pyyntöön erittäin kriittisesti.

– Sain kuulla, että Paulo Sousa haluaa päättää sopimuksensa Puolan maajoukkueen kanssa, koska on saanut tarjouksen toisesta seurasta.

– Mielestäni tämä käytös on edesvastuutonta ja täysin valmentajan aiempien sanomisten vastaista. Tästä syystä en suostunut Sousan pyyntöön.

Puola kohtaa MM-kisojen jatkokarsinnoissa Venäjän 24. maaliskuuta 2022.

Siirtoihin erikoistunut toimittaja Nicolò Schira kertoi sosiaalisessa mediassa, että Flamengon ja Sousan sopimus on jo valmis.

Portugalilainen tulee siirtymään seuran valmentajaksi kahden vuoden sopimuksella, jossa on optio yhdestä lisävuodesta.

Schira kertoo myös, että Sousa olisi suostunut maksamaan Puolan jalkapalloliitolle korvauksen sopimusrikkeestään.

Sousa pelasi pitkällä ja menestyksekkäällä peliurallaan muun muassa Juventuksessa, Interissä, Benficassa ja Dortmundissa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!