Puolan maajoukkueen portugalilainen päävalmentaja Paulo Sousa siirtyy Brasilian pääsarjajoukkue Flamengon peräsimeen.

Tilanteen outous on se, että 51-vuotias valmentaja on ollut edelleen Puolan palkkalistoilla. Aiemmin urallaan muun muassa Fiorentinaa, Baselia ja Leicesteriä valmentanut portugalilainen oli pyytänyt Puolan jalkapalloliitolta sopimuksensa purkamista.

Hän oli tavannut Flamengon seurajohtoa aiemmin Lissabonissa ja päässyt nopeasti yksimielisyyteen brasiliaisjätin kanssa.

Puolan jalkapalloliiton puheenjohtaja Cezary Kulesza suhtautui Sousan pyyntöön erittäin kriittisesti.

– Sain kuulla, että Paulo Sousa haluaa päättää sopimuksensa Puolan maajoukkueen kanssa, koska on saanut tarjouksen toisesta seurasta.

– Mielestäni tämä käytös on edesvastuutonta ja täysin valmentajan aiempien sanomisten vastaista. Tästä syystä en suostunut Sousan pyyntöön.

Puola kohtaa MM-kisojen jatkokarsinnoissa Venäjän 24. maaliskuuta 2022.

Siirtoihin erikoistunut toimittaja Nicolò Schira kertoi sosiaalisessa mediassa, että Flamengon ja Sousan sopimus on jo valmis.

Portugalilainen tulee siirtymään seuran valmentajaksi kahden vuoden sopimuksella, jossa on optio yhdestä lisävuodesta.

Schira kertoo myös, että Sousa olisi suostunut maksamaan Puolan jalkapalloliitolle korvauksen sopimusrikkeestään.

Sousa pelasi pitkällä ja menestyksekkäällä peliurallaan muun muassa Juventuksessa, Interissä, Benficassa ja Dortmundissa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Nicolò Schira

@NicoSchira
🔜📝 Done Deal and confirmed! Paulo #Sousa to #Flamengo as new coach. 2-years contract with option for another season. No surprise here since the last December 20! #transfers

Nicolò Schira

@NicoSchira
Positive meeting between Paulo #Sousa and #Flamengo in Lisboa. The portuguese has given his availability to become the new coach of club rubronegro. Sousa asks 2-years contract + option for another season. Fla have scheduled other meetings with other coaches in the next hours