Rovaniemen Palloseura luopui vastikään Miesten Ykkösen sarjapaikastaan talousongelmiensa vuoksi. RoPS jatkaa ensi kaudella Kakkosessa.

Useampi profiilipelaaja on jo jatkanut matkaansa hienon kauden pelanneesta nuoresta ryhmästä. Tuomas Kaukua ja Vertti Hänninen siirtyivät SJK:n vahvuuteen.

Kärkipelaaja Simo Roiha jatkaa uraansa puolestaan Turun Palloseurassa. Liikehdintä ulospäin pelaajiston osalta tuskin jää tähän. Rovaniemeläisten viime kauden joukkueessa on useita nuoria pelaajia, jotka ovat liian hyviä Kakkoseen.

Myös valmennus vaihtuu ja upeaa työtä tehnyt Mikko Mannila siirtyy uusien haasteiden pariin.

[readmore from=RoPS]

Valmentaja tiedostaa itsekin, että tässä vaiheessa uraansa Kakkonen ei ole hänelle oikea sarjataso.

– Koen, että tässä tilanteessa on parempi katsoa uusia mahdollisuuksia ja kehittää itseä valmentajana seuraavassa ympäristössä, Mannila kertoi seuran kotisivuilla.

– Olen henkilökohtaisesti tehnyt todella paljon töitä päästäkseni tähän pisteeseen, joten nyt on pakko katsoa seuraavia vaihtoehtoja.

Mannila kertoi olevansa todella onnellinen, että sai tehdä töitä Rovaniemellä. Kiitosta saivat muun muassa seuran kannattajat. Uudet haasteet vetävät jo puoleensa, mutta valmentajan mukaan projekti jäi hivenen kesken.

– Fiilikset ovat haikeat, koska jäi sellainen olo, että hommat jäivät kesken – tähän on aika selkeät syyt. Vaikka tunnelmat ovat nyt surulliset, niin tulee myös muistaa positiiviset asiat, kuten kuinka hienoa tässä ympäristössä oli työskennellä.

Nuori RoPS voitti Ykkösen runkosarjan ja sijoittui lopulta toiseksi. Liigakarsinnassa AC Oulu oli kuitenkin niukasti parempi.

Mannila saattaa napata vielä valmennuspestin Veikkausliigasta. Esimerkiksi Helsingin IFK ei ole vielä julkistanut ensi kauden valmentajaansa.

Lähde: RoPS