Silmin nähden kova paikka: legendaarinen maalitykki Sergio Agüero kertoi kyynelsilmin uransa päättyneen

© Kuva: Getty Images

Se on nyt sitten virallista. 33-vuotias hyökkääjätähti Sergio Agüero kertoi äsken Camp Noulla pitämässään lehdistötilaisuudessa, että hänen pelaajauransa on päättynyt. Agüero joutui tekemään vaikean päätöksen terveyssyistä. Sydänvaivat pakottivat jättämään leikin kesken. Agüero oli jäähyväistilaisuudessaan erittäin liikuttunut ja puhuminenkin oli vaikeaa.

Agüero siirtyi täksi kaudeksi Barcelonaan pelattuaan sitä ennen kymmenen kautta Manchester Cityssä. Hyvin Agüero muistetaan myös Atlético Madridista, jossa hän teki 230 virallisessa ottelussa tasan sata maalia. Barcelonassa pelejä ehti kertyä vain viisi, ja tehtyjä maaleja yksi.

Erityisesti Agüero jää historian kirjoihin valioliigalegendana, sillä hän on yksi sarjan historian kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Agüero ratkaisi kauden 2011-2012 päätöskierroksen lisäajan maalillaan Manchester Cityn ensimmäisen valioliigamestaruuden 44 vuoteen, ja on Cityn kaikkien aikojen paras maalintekijä. 390 ottelussa hän teki 260 maalia ja syötti 73.

Kaikkiaan Agüero voitti Valioliigan mestaruuden viisi kertaa, Eurooppa-liigan Atléticossa kerran, viime kesänä Copa Américan, olympiakultaa, kaksi alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta, yhden Valioliigan maalikuninkuuden ja lukuisia henkilökohtaisia palkintoja.

Agüeron jäähyväisissä oli paikalla koko Barcelonan joukkue sekä muun muassa hänen pitkäaikainen valmentajansa Pep Guardiola.