Kakkosessa pelaava SalPa loksautti viime viikolla monen leuat, kun se kertoi tehneensä sopimuksen kokeneen Taye Taiwon kanssa. Muun muassa Marseillessa Ranskan mestaruutta juhlinut Taiwo nosti kertaheitolla Salon Palloilijoiden medianäkyvyyttä.

Taiwo kertoi siirrostaan muun muassa BBC Sport Africalle, jonka myötä Taiwosta kirjoitettiin myös BBC:n nettisivuilla. BBC on brittien yleisradio, joten SalPa nousi varmasti monen tietoisuuteen myös ulkomailla Taiwon siirron myötä.

MM-kisoissakin pelannut Taiwo kertoi, ettei ole vielä valmis lopettaamaan. Suomesta on tullut kokeneelle puolustajalle tärkeä, joten paluu oli helppo päätös. Taiwo on edustanut Suomessa HJK:ta sekä RoPSia.

– Minulla on vielä paljon virtaa tankissa. Monet ihmiset sanovat, että afrikkalaiset lopettavat aikaisin, mutta olen elävä esimerkki siitä, että voimme pelata vielä vaikka 40-vuotiaanakin, 36-vuotias Taiwo kommentoi.

SalPa on kasaamassa varsin nimekästä ryhmää Kakkoseen. Seuran ainoa tavoite on nousta ensi kauden päätteeksi Ykköseen. Tavoite motivoi Taiwoa.

– Se on joukkue, joka pelaa kolmannella sarjatasolla ja haluaa nousta. Se saattaa olla minun suurin haasteeni Suomessa, maassa, jota voin kutsua kodiksi.

– Rakastan haasteita, ja sillä, että seuralla on tavoitteena pelata toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, oli iso vaikutus päätökseeni palata Suomeen, Taiwo kertoi.

Taiwo on viime aikoina harjoitellut Italiassa neljännellä sarjatasolla pelaavan Sant’Angelon kanssa. Suomessa Taiwoa odottaa isot saappaat, jotka hän haluaa täyttää.

[readmore from=taiwo-taye]

– Tiedän, että olisin voinut mennä muuallekin, mutta kuvittele, jos menestymme SalPan kanssa, salolaiset puhuisivat minusta ikuisesti.

– Tässä vaiheessa elämää ja uraani, uskon voivani auttaa nuoria pelaajia, olla heille roolimalli ja siirtää tietojani eteenpäin ja auttaa joukkuetta.

Taiwolla on hyvä esimerkki vanhempien pelaajien vaikutuksesta nuoren pelaajan kehitykseen. Marseillessa Taiwo nousi Euroopan huipulle.

– Pelasin Marseillessa kokeneiden pelaajien rinnalla ja opin heiltä paljon. Sillä oli iso merkitys kehitykselleni. Nyt minulla on paljon olkapäilläni ja haluan antaa kaiken voitavani takaisin tälle seuralle, Taiwo sanoi.