Suomen nuorisomaajoukkueet läpi kolunneen ja maajoukkuepaitaa lähes 30 juniorimaajoukkueottelussa yllään kantaneen Saku-Pekka Sahlgrenin pelaajaura on päättynyt. Sahlgrenin uran viimeiseksi jäänyt seura Kongsvinger IL tiedotti asiasta kotisivuillaan kauden 2021 päätyttyä.

Kokkolalaislähtöinen Sahlgren muutti Norjaan vuoden 2016 alkaessa, kun hän siirtyi Sandnes Ulfiin. Hän vietti Sandnes Ulfissa neljä vuotta – ammattilaisuransa pisimmän ajan yhdessä seurassa – kunnes allekirjoitti kauden 2020 alla kaksivuotisen sopimuksen Kongsvingerin kanssa.

Valitettavasti aika Kongsvingerissä jäi täysin torsoksi. Ensin koronapandemia lykkäsi kauden alkua, ja kun kausi vihdoin pääsi heinäkuussa alkamaan, ehti Sahlgren pelata vain kolmessa ottelussa, kunnes hän sai pahan polvivamman neljännen kierroksen pelissä 20. heinäkuuta Grorudia vastaan. Suomalaistorjuja vaihdettiin kentältä tunnin pelin jälkeen, mutta tuolloin hän ei varmastikaan aavistanut, että ottelu jäisi koko uran viimeiseksi.

Sahlgrenin polvi leikattiin elokuussa 2020, mutta pelikuntoon jalkaa ei enää saatu. Kun sopimus Kongsvingerin kanssa päättyi tähän kauteen, oli looginen hetki nostaa nappikset lopullisesti naulaan.

– Tämä on ollut lievästi sanottuna raskasta, 29-vuotias Sahlgren kertoi viimeisten puolentoista vuoden aikaisista tunnelmistaan Kongsvingerin uutisessa.

– Minulla oli korkeita odotuksia toipumisjakson aikana, ja kaikki vaikutti lupaavalta. Valitettavasti kaikkia asioita ei voi elämässä hallita.

Sahlgrenin mukaan uran jatkaminen ei ollut mitenkään mahdollista, sillä niin kehnossa kunnossa polvi on edelleen.

– Leikkaus sujui hyvin, ja ensimmäisten kuukausien aikana toipuminenkin edistyi hyvin. Sitten kaikki kuitenkin tyssäsi ja polvi on edelleen kaukana kunnollisesta, suomalaistorjuja kertasi.

– Jalkapallosta ei tule mitään. En voi juosta, hypätä enkä potkaista palloa viittä metriä kauemmas. Silloin jalkapallomaalivahtina toimiminen on haastavaa.

– Jalkapallon pelaaminen on tällä hetkellä täysin epärealistista, joten olen tuudittautunut tosiasiaan, että urani on ohi. Henkisesti se on ollut rankkaa, myönnän sen. Minun täytyy kuitenkin elää sen asian kanssa ja olen oppinut hyväksymään sen.

Nyt Sahlgren on keskittynyt viettämään enemmän aikaa perheensä kanssa ja on aloittanut matematiikan ja kemian opiskelut. Hän suunnittelee seuraavaksi uraa kemiantekniikan insinöörinä.

[readmore from=Sahlgren-Saku-Pekka]

Vaikka Sahlgren ei olekaan voinut reiluun vuoteen pelata, sai hän seurata läheltä Kongsvingerin hyvää kautta, sillä KIL nousi ensi kaudeksi Norjan pääsarjaan 1. divisioonan voittajana. Sahlgren itse ei Eliteserieniä pelannut, mutta Norjan toisella sarjatasolla kertyi kuitenkin yhteensä 80 pelattua ottelua, ja kaksi pääsarjakarsintapeliä päälle.

Suomessa Sahlgren pelasi kaikkiaan 48 ottelua Veikkausliigaa: 30 RoPS:ssa, 14 HJK:ssa ja neljä KTP:ssä. Lisäksi hän pelasi kotikaupunkinsa seurassa KPV:ssä Ykköstä kolme peliä 17-vuotiaana maalivahtilupauksena. HJK:ssa Sahlgren voitti kolmesti Veikkausliigan ja kerran Suomen Cupin.