Veikkausliigan HIFK on julkaissut kotisivuillaan uuden päävalmentajansa. Komennon tähtirinnoista ottaa 41-vuotias Bernardo Tavares. Portugalilaisen sopimus kattaa kauden 2022, mutta siinä on myös optio kaudesta 2023.

Tavares on toiminut valmentajana jo yli 20 vuoden ajan Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa. CV:stä löytyy eksoottisiakin maita, ja nyt osoitteeksi siis valikoitui Suomi ja Helsinki.

– Olen innoissani ja todella otettu saadessani valmentaa seurassa, jolla on 125 vuoden historia. Olen tutustunut tarkasti Suomeen ja paikalliseen kulttuuriin sekä itse seuraan, Tavares toteaa tiedotteessa.

– Viime kaudella joukkue onnistui saavuttamaan parhaan sijoituksensa 50 vuoteen ja seura on kasvanut vuosi vuodelta. Pyrin jatkamaan samaa kehitystyötä.

Uransa alkuvaiheissa Tavares työskenteli muun muassa Portugalin kaikkien kolmen suurseuran Benfican, Porton ja Sporting Lissabonin akatemioissa. Vuonna 2001 hän suoritti työharjoitteluaan União de Leirian valmennustiimissä, jota luotsasi tuolloin muuan José Mourinho.

Portugalin ulkopuolelle Tavares lähti valmennushommiin ensi kerran vuonna 2013. Hän on työskennellyt sittemmin Bahrainissa, Omanissa, Tansaniassa, Malediiveilla, Macaussa ja Intiassa.

[readmore from=HIFK]

– Olen työskennellyt ympäri maailmaa menestyksekkäästi monen vuoden ajan ja koen, että vahvuuksiani on pelaajien yksilöllinen kehittäminen, jonka avulla saavutamme myös parhaimman tuloksen joukkueena. Haluan luoda pelitavan, joka sopii HIFK:lle, Tavares lisäsi.

Tavares tuo HIFK:hon myös oman valmennustiiminsä, johon kuuluvat fysiikkavalmentaja António Torres, maalivahtivalmentaja Roberto Rivelino ja analysoinnista ja pelaajakartoituksesta vastaava Pedro Henriques.

Kaikki Veikkausliigan ensi kauden päävalmentajat ovat nyt selvillä ja listattuna alle:

HJK: Toni Koskela
KuPS: Simo Valakari
SJK: Joaquín Gómez
Inter: Miguel Grau
Ilves: Toni Kallio
HIFK: Bernardo Tavares
FC Lahti: Ilir Zeneli
Haka: Teemu Tainio
Honka: Vesa Vasara
IFK Mariehamn: Daniel Norrmén
AC Oulu: Ricardo Duarte
VPS: Jussi Nuorela