Helmarien luottopelaaja siirtyy Englannin Superliigaan – ”Tuntui, että nyt on oikea aika ottaa seuraava askel”

© Kuva: Juha Tamminen

Helmarien keskikenttäpelaaja Eveliina Summanen siirtyy Englannin Superliigassa pelaavan Tottenhamin riveihin.

Summanen, 23, ja Spurs ovat solmineet kesään 2023 ulottuvan sopimuksen, joka sisältää option yhdestä lisävuodesta.

Aiemmin urallaan Summanen on pelannut PEPOssa ja HJK:ssa sekä ruotsalaisissa KIF Örebrossa ja Kristianstads DFF:ssä. Suomen A-maajoukkueessa hän on esiintynyt 34 ottelussa tehden niissä yhteensä viisi maalia.

– On unelma siirtyä Tottenhamiin. Olen hyvin ylpeä siitä, että olen Spursin pelaaja. Seuralla on suuria tavoitteita, ja olen uskomattoman iloinen saadessani olla mukana matkan seuraavaa vaiheessa täällä. Minusta tuntui, että nyt on oikea aika ottaa seuraava askel urallani ja pelata yhdessä maailman parhaista liigoista. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan, kommentoi Summanen Tottenhamin sivuilla.

– Olen iloinen saadessani Eveliinan mukaan tammikuun siirtoikkunassa. Hänellä on iästään huolimatta erittäin arvokasta kokemusta ja hän on ollut avainasemassa sekä seura- että maajoukkuetasolla auttaen Suomea menestyksekkäästi selviytymään vuoden 2022 naisten EM-kisoihin. Eveliina sopeutuu hyvin elämään Superliigassa – hän tuo mukanaan loistavan työmoraalin ja vahvat tekniset valmiudet. Odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo hänelle tullessaan täällä Spursissa, kommentoi Tottenhamin päävalmentaja Rehanne Skinner.

Tottenhamia edustaa myös Helmarien maalivahti Tinja-Riikka Korpela. Spurs on kirjoitushetkellä Superliigassa kolmantena, viiden pisteen päässä kärkijoukkue Arsenalista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.