Huikea yleisöennätys syntymässä – Kaikki Camp Noulla pelattavan Naisten Mestarien liigan El Clásicon liput revittiin käsistä vain muutamassa päivässä

© Kuva: Getty Images

Naisten Mestarien liigan voittoa puolustava Barcelona ja sekä Ballon d’Orin että FIFA The Best -palkinnon vuoden parhaana naispelaajana voittanut Alexia Putellas kiinnostavat juuri nyt valtavan suuria massoja. Siitä mitä parhain todiste on se, että Barcelona sai tiedottaa maanantaina, että kahden ja puolen kuukauden kuluttua 30. maaliskuuta pelattava Barcelona-Real Madrid on jo nyt loppuunmyyty.

Kyseinen naisten ”el Clásico” on Naisten Mestarien liigan puolivälierien toinen osaottelu, ja se pelataan tarunhohtoisella Camp Noulla. Camp Noun katsojakapasiteetti on 99 000 katsojaa, mutta tähän otteluun otetaan ilmeisesti reilut 85 000 katsojaa.

Liput revittiin käsistä huimaa vauhtia, sillä Barcelona laski ne liikkeelle viime keskiviikkona. Ensimmäisenä päivänä lippuja saivat lunastaa vain seurat jäsenet, ja lopuista huolehtivat innokkaat kannattajat. Seuran jäsenten ei tosin ollut pakko lipuistaan maksaa, sillä keskiviikkona he saivat lunastaa itselleen enintään neljä ilmaista lippua peliin.

Torstaina yleiseen myyntiin laskettujen lippujen hinnat olivat 9-15 euroa. Lauantaihin saakka lipuista sai 50 prosentin alennuksen alennuskoodin avulla. Kausikorteilla tai lastenlipuilla otteluun ei pääse.

Nyt Barca voi myydä enää ”ei-oota”. Seura tosin muistuttaa, että halukkaiden kannattaa olla hereillä vielä ottelun alla, sillä muutama päivä ennen peliä myyntiin saattaa vapautua UEFA:n kiintiöstä lunastamattomia lippuja.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ottelu on merkkipaalu Barcelonan naisjoukkueelle siksikin, että se on sille ensimmäinen virallinen peli Camp Noulla, johon voidaan ottaa yleisöä. Barcan naiset ovat pelanneet Camp Noulla ennenkin – ensi kerran tammikuussa 2021 – mutta tällöin ilman katsojia koronarajoitusten vuoksi. Tavallisesti Barcelona pelaa 6 000 katsojaa vetävällä harjoituskenttä Estadi Johan Cruyffilla.

Yleisöryntäys takaa pudotuspeliottelusta varsin odotetun ja odotettavasti hyvätunnelmaisen tapahtuman. Barcelonan miesjoukkueen kotipelien yleisökeskiarvo on tällä kaudella ollut 46 299 katsojaa/peli.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Naisten jalkapalloilun yleisöennätys on 80 203 katsojaa Lontoon Wembleyllä vuonna 2012 pelatussa olympiafinaalissa USA-Japani. Seuratasolla ennätys on 60 739 katsojaa ottelussa Atlético Madrid-Barcelona, joka pelattiin Wanda Metropolitanolla 17.3.2019. Atléticon ja Barcelonan kohtaamisia on pidetty varsinaisina naisjalkapalloilun ”el Clásicoina”, mutta nyt näyttää siltä, että ”uudessa klassikossa” tullaan tekemään kaikkien aikojen yleisöennätys.

Naisten Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyvät 22. maaliskuuta. Puolustava mestari Barcelona vierailee Madridissa Realin vieraana. Muut kolme otteluparia ovat Bayern München-PSG, Juventus-Lyon ja Arsenal-Wolfsburg.

Lähteet: Barcelonan kotisivut, Informa Futbol ja FourFourTwo


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.