Brightonin Tariq Lamptey on tällä kaudella kohonnut suurseurojen listoilla korkealle. Vasta 21-vuotias wingback on pelannut Brightonissa liki kaksi vuotta. Lamptey edusti aiemmin Chelsean nuorisojoukkueita.

Lokkien profiilipelaaja ei irtoa halvalla. Brighton vaatii pelaajasta vähintään 60 miljoonan euron siirtokorvausta. Lampteyn sopimus jatkuu kesään 2025 asti.

Arsenal on ollut kiinnostunut jo pidemmän tovin dynaamisesta laitakiiturista. Expressin mukaan paikallisvastustaja Tottenham on saapunut lompakko levällään mukaan kisaan.

Matt Doherty on Spursin laitapelaajista lähdössä jo tammikuussa takaisin Wolverhamptoniin. Joko suoralla siirrolla tai lainalla, jossa on osto-optio.

Lamptey on Antonio Conten ykkösvaihtoehtoja laitapuolustajaksi tällä hetkellä.

Graham Potter luonnollisesti haluaisi pitää Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuetähden riveissään. Valmentaja on hehkuttanut jo aiemmin, että Lampteyn kohdalla vain taivas on rajana.

Se on ainakin varma, että Brighton teki taloudellisesti erinomaisen kaupan tammikuussa 2020. Chelsea tuskin on jälkikäteen kovinkaan tyytyväinen, että luopui Lampteyn tasoisesta pelaajasta vain kolmella miljoonalla eurolla.