Iltalehti kertoi viikonloppuna julkaisemassaan jutussa, että Huuhkajien keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen joutuu leikkauspöydälle sitkeän jalkavamman vuoksi. Kairisen jalan leikkaa tällä viikolla Turussa maineikas, useita Barcelonan ja muiden La Liga -pelaajien jalkavammoja operoinut kirurgi Lasse Lempainen.

– Kaanilla on jalkaterässä jännevamma, jota hoidettiin aluksi konservatiivisesti, mutta hänellä on edelleen kipuja eikä vamma ole parantunut. Siksi päädyimme yhteistuumin pelaajan ja seuran kanssa leikkaushoitoon, Lempainen selvitti Iltalehdelle.

23-vuotiaan Kairisen toipumisajasta alustava arvio on noin kolme kuukautta. Hän edustaa Norjan pääsarjaseura Lillestrøm SK:ta. Kausi Eliteserienissä alkaa huhtikuun alussa, joten todennäköisesti Kairinen on sarjan alkukierroksilta sivussa. Sitäkin varmemmin hän ei ole mukana, kun Huuhkajat kohtaa maaliskuussa Espanjassa pidettävällä leirillään ystävyysotteluissa Islannin ja Slovakian.

[readmore from=Kairinen-Kaan]

Kaarinassa syntyneen ja Turusta ammattilaisuralle ponnistaneen Kairisen viime kausi oli jalkavaivan vuoksi rikkonainen. Hän oli heinäkuussa sivussa pari ottelua, palasi, kunnes jälleen syyskuussa oli pakko jäädä sivuun. Kairinen ehti vielä marraskuun lopussa takaisin pelikuntoon ja palasi Lillestrømin avauskokoonpanoon.

A-maaotteluita Kairisella on pelattuna viisi, joista kolme viime vuonna. Hän oli kentällä syyskuun MM-karsintaotteluissa Kazakstania ja Ranskaa vastaan, mutta joutui loka- ja marraskuun maajoukkuevahvuudesta syrjään jo mainitun jalkavaivan vuoksi.