Ammattilaisurallaan Suomen kentillä vain ja ainostaan Inter Turkua edustanut Mika Ojala palaa Veikkausliigaan, mutta ei Interin, vaan SJK:n palkkalistoilla. SJK tiedotti perjantaina, että Ojala liittyy valmennusryhmään seuran talenttivalmentajana. Ojala vastaa sekä SJK:n edustuksessa että Ykköseen nousseen SJK Akatemian joukkueessa pelaavien nuorten lupausten kehittämisestä yhdessä muiden valmennusryhmän jäsenten kanssa.

– Tämä on minulle hieno mahdollisuus ja uskon, että myös minulla on paljon annettavaa. Pääsen erinomaiseen valmennusympäristöön ja se mikä on itselleni erityisen merkityksellistä, pääsen juuri oikeanlaiseen rooliin, tekemään nuorten pelaajien kanssa hommia. Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen juttu, Ojala sanoo SJK:n tiedotteessa.

– Kun olin tutustumassa seuraan aiemmin, niin minulle jäi todella hyvät fiilikset, kun olin Brian Pagen kanssa vetämässä harjoitukset akatemian pelaajille. Brianin kanssa löytyi heti päivässä yhteys, vaikka emme aikaisemmin tunteneet toisiamme.

– Pelaajat, joiden kanssa pääsen tekemään töitä, ovat juuri nyt tärkeässä vaiheessa urallaan. Osa on jo pelannut Kakkosessa ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee pelaamaan Ykkösessä ensi kaudella. Sekä ainakin treenaamaan edustusjoukkueessa, toivottavasti saamaan myös siellä minuutteja.

– Varmasti pystyn omalla kokemuksellani, ja oman uran, sekä sieltä tulleiden ajatuksien kautta antamaan ainakin vinkkejä heille. Mutta samalla tämä on myös itselleni valtava mahdollisuus oppia heiltä, Ojala lisää.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Mika Ojala

@MikaOjala
Mieletön tilaisuus omalle valmennusuralleni päästä työskentelemään huippuosaajien ja huippulahjakkuuksien kanssa olosuhteisiin, jotka ovat vailla vertaa.

Seuran kanssa meillä on sama missio - kasvaa ja kehittyä entistä paremmaksi.

Tästä tulee hyvä. ✌🏻

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Mika Ojalasta SJK:n talenttivalmentaja

Entinen huippupelaaja Mika Ojala liittyy SJK:n valmennusryhmään seuran talenttivalmentajana.

Lue Ojalan ja Dormanin kommentit sekä lisää tehtävästä SJK:n sivuilta:
👉 sjk.fi/uutiset/mika-o…

#SJKfi #SJK_Akatemia #Veikkausliiga #Ykkönen

33-vuotias Ojala pelasi Veikkausliigassa 272 ottelua, kaikki Interin paidassa. Hänet valittiin kolme kertaa vuoden liigapelaajaksi. Meriittilistalle tuli yksi suomenmestaruus sekä kaksi Suomen Cupin voittoa. Lisäksi hän pelasi kauden Allsvenskania Häckenissä sekä 47 ottelua Saksan kolmannen sarjatason VfR Aalenissa.

[readmore from=Ojala-Mika]

Ojalan peliura päättyi kauteen 2019. Sen jälkeen hän on tehnyt TV-töitä sekä toiminut pelaajavalmentajana kasvattajaseurassaan Paimion Hakassa. Parhaillaan Ojala suorittaa UEFA B-lisenssiä.

Ojala jätti marraskuussa sosiaaliseen mediaan avoimen työhakemuksen. Nyt työnhaku on johtanut siis ilmeisen toivottuun tulokseen. SJK:n edustusjoukkueen päävalmentaja on ensi kaudella Joaquín Gómez.

Mika Ojala

@MikaOjala
✌🏻(Saa jakaa.)