Isoja pelaajakauppoja tulossa? – Nämä supertähdet ovat liipasimella tammikuun siirtoikkunassa

© Kuva: Getty Images

Tammikuun siirtoikkuna on nyt auki. Ensimmäinen iso siirto on jo nähnyt päivänvalon, kun Ferran Torres siirtyi Manchester Citystä Barcelonaan. Muitakin isoja siirtoja saatetaan vielä nähdä, vaikka tammikuu ei yleisesti olekaan mikään jättikauppojen ikkuna.

Yksi iso siirto on siis jo nähty. Barcelona maksaa Ferran Torresista 55 miljoonaa euroa. Tiettyjen ehtojen täyttyessa lopullinen siirtosumma saattaa nousta 60 miljoonaan euroon. Barcelonan taloudellisen tilanteen tuntien, Torresin saapuminen vaatii järjestelyjä eli käytännössä pelaajamyyntejä.

Marca-lehden mukaan Barcelona onnistui neuvottelemaan Cityn kanssa neljän vuoden maksusuunnitelman, joista ensimmäinen erä menee maksuun vasta ensi kesänä. Siitä huolimatta Barcelona joutunee myös myymään pelaajiaan.

Bracelona hankki Ferran Torresin Manchester Citystä jo hyvissä ajoin. Kuva: Getty Images.

Jo tammikuussa useampi Barçan pelaaja saattaa olla kaupan, kuten esimerkiksi hyökkäävä keskikenttäpelaaja Philippe Coutinho sekä topparit Samuel Umtiti ja Clément Lenglet. Myös laitapuolustaja Sergiño Dest on huhujen mukaan kauppatavaraa jo tammikuussa.

Muitakin isoja nimiä on vilahdellut siirtohuhuissa. Tässä artikkelissa paneudumme siirtomarkkinoiden isoimpiin tähtiin, jotka saattavat liikahtaa jo tammikuussa.

Anthony Martial, Manchester United

Manchester Unitedin keskushyökkääjä Anthony Martial on ilmoittanut seuralle haluavansa jatkaa uraansa muualla. Martialin sopimus on voimassa aina kesään 2024 saakka, mutta Martial tuskin pelaa sopimustaan kokonaan loppuun Manchesterissa.

Unitedin tuore manageri Ralf Rangnick kertoi Martialin, 26, lähtöhaluista, mutta huomautti myös, ettei pelaajasta ole vielä tehty tarjouksia. Espanjalaislähteiden mukaan Sevilla on kiinnostunut Martialista ja haluaisi hänet loppukaudeksi lainalle.

Todennäköisesti loppukausi menee Martialin osalta lainalla Sevillassa, jahka seurat pääsevät palkasta sopuun.

Pierre-Emerick Aubameyang, Arsenal

Arsenalin manageri Mikel Arteta otti Pierre-Emerick Aubameyangilta kapteeninnauhan pois kurinpidollisista syistä. Sen jälkeen Aubameyang on ollut enempi vähempi koirankopissa. Juuri nyt ainoa ulospääsy vaikuttaisi olevan siirto muualle.

Aubameyang on 32-vuotias hyökkääjä, jolla on Arsenalin kanssa sopimusta jäljellä 1,5 vuotta. Mitään suurta siirtokorvausta Arsenal tuskin siis saa, eikä entisen Arsenal-kapteenin ympärillä ole ollut kuhinaa tammikuun lähestyessä.

Pierre-Emerick Aubameyang on ollut Mikel Artetan koirankopissa Arsenalissa. Kuva: Getty Images.

Joko Arteta ja Aubameyang sopivat riitansa tai sitten hyökkääjä vaihtaa maisemaa. Tapahtuuko maisemanvaihdos vasta ensi kesänä, on toinen kysymys.

Alexandre Lacazette, Arsenal

Myös toinen Arsenalin keskushyökkääjistä on lähtöhuhujen kohteena. Alexandre Lacazette ei hyväksynyt ranskalaisen L’Équipe-lehden mukaan Arsenalin tarjoamaa vuoden jatkopahvia. Nykyinen sopimus on päättymässä ensi kesänä. Lacazette olisi halukas jatkamaan Arsenalissa, mutta pidemmällä sopimuksella. Nyt katseet ovat ranskalaislehden mukaan suunnattu muualle.

Tammikuu olisi näin ollen viimeinen mahdollisuusa Arsenalille saada Lacazettestä siirtokorvaus. Tiettävästi Sevilla ja AS Roma ovat osoittaneet kiinnostusta, mutta konkreettisia tarjouksia ei ole tullut.

Lacazette on jo 30-vuotias, joten tammikuun siirto saattaa jäädä piippuun, mikäli kesällä mies on hankittavissa ilmaiseksi. Toisaalta Lacazette saattaisi olla jollekkin akuutista hyökkääjäpulasta kärsivälle seuralle suhteellisen halpa vaihtoehto jo tammikuussa.

Arsenalin kohdalla on hyvä muistaa, että kahta keskushyökkääjäänsä seura tuskin myy tammikuussa, ellei sillä ole uuden hyökkääjän nimi sopimuspaperissa hyvissä ajoin. Siksi Lacazette saattaa pysyä Pohjois-Lontoossa kauden loppuun saakka.

Real Madridin hylkiöt: Bale, Isco ja Hazard

Real Madrid on pelannut vahvan alkukauden La Ligassa ja Mestarien liigassa. Carlo Ancelotti on löytänyt omaan palapeliinsä sopivat palaset, joita hän tuskin lähtee kesken kauden radikaalisti muuttamaan. Palapelin ulkopuolelle ovat jääneet loukkaantumisista kärsineet Gareth Bale ja Eden Hazard. Myös Isco on jäänyt vähäiselle vastuulle.

Iscon ja Balen sopimukset ovat tulossa päätökseen ensi kesänä. Hazardin suhteen Real Madrid on sen sijaan lehtitietojen mukaan luovuttanut ja hänestä halutaan eroon. Isco ja Bale saattavat vaihtaa maisemaa vasta ensi kesänä, mutta pelkästään palkkakustannuksien pienentäminen voisi tulla kysymykseen loppukauden lainasopimuksilla.

Lehtitietojen mukaan Real Madrid on luovuttanut Eden Hazardin suhteen. Kuva: Getty Images.

Hazard sen sijaan on myytävänä. Real Madridin 115 miljoonan euron investointi on ollut kaikkinensa kallis virhe. Hazard ei ole missään vaiheessa noussut sille tasolle, jolla hän pelasi Chelseassa.

Nyt Real toivoo saavansa Hazardista edes jotain takaisin. Hazard voi myös olla osa jotain kauppaa, tosin Real Madrid ei liene tammikuussa kovinkaan innostunut uusien pelaajien hankkimisesta.

Dušan Vlahovic, Fiorentina

Serie A:ssa tuhoisaa jälkeä syyskaudella tykittänyt Dušan Vlahovic on monien suurseurojen kiikarissa. Vlahovic on tehnyt 16 maalia ja pitänyt maaleillaan Fiorentinan tiukasti mukana taistelussa europaikoista.

Fiorentina ei haluaisi luopua Serie A:n maalipörssiä johtavasta Vlahovicista kesken kauden. Selvää on kuitenkin se, että hyökkääjän perässä on nyt sen verran isoja seuroja, että tarjoukset saattavat houkutella. Vlahovic oli jo viime kesänä muun muassa Tottenhamin hankintalistalla Harry Kanen korvaajaksi. Kane kuitenkin jäi Spursiin, joten siirtokin kariutui.

Vlahovicin siirto suurempiin ympyröihin on luultavasti vain ajan kysymys. Sopimus Fiorentinan kanssa on voimassa kesään 2023 saakka, joten ensi kesä on luultavasti otollisin aika myynnille. Tammikuu saattaa olla vielä liian aikaista, ellei joku seura lyö isoa tarjousta pöytään.

Paul Pogba, Manchester United

Paul Pogba on ollut siirtohuhujen kohteena lähestulkoon koko uransa ajan. Joku voisi jopa sanoa, että siirtohuhut eivät ole tehneet hyvää miehen peliesityksille Manchester Unitedissa. Jokaisen pelin jälkeen Pogbaa arvioidaan sen perusteella, onko hän lähdössä ja mikä hänen motivaationsa on.

Pogban sopimus Unitedin kanssa umpeutuu ensi kesänä. Näin ollen ranskalaistähti on vapaa neuvottelemaan ensi kesän ilmaisesta siirrosta nyt tammikuussa. Muun muassa Real Madrid vetäytyi jo Pogban kosiskelusta.

Siirtohuhujen vakiokasvo on vapaa agentti ensi kesänä. Kuva: Getty Images.

Unitedin tuore manageri Ralf Rangnick ei ole kommenttiensa perusteella kokenut Pogban jatkosopimusta mitenkään kriittisenä. Näin ollen Pogba saattaa hyvinkin lasketella sopimuksensa loppuun ja siirtyä ensi kesänä ilmaiseksi. Jos United jotain Pogbasta haluaa, sen on myytävä ranskalainen tammikuussa. Se voi kuitenkin osoittautua haastavaksi tehtäväksi.

United maksoi Pogbasta 105 miljoonaa euroa vuonna 2016. Tuollaisesta summasta United voi vain haaveilla tammikuussa. Pogban arvo on nykyään Transfermarktin mukaan noin 55 miljoonaa euroa, mutta sellaistakaan summaa tuskin kukaan maksaa pelaajasta, jonka voi hankkia ensi kesänä ilmaiseksi.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.