Italian Cupissa eli Coppa Italiassa pelattiin torstai-iltana huima trilleri, kun Napoli kohtasi kotikentällään Fiorentinan. Ottelussa nähtiin kaikkiaan seitsemän maalia, joista kolme syntyi jatkoajalla. Sitä ennen molemmat joukkueet olivat tehneet yhden maalin alivoimalla pelatessaan.

Maalinteko aloitettiin vasta 40. minuutin jälkeen. Ensin osui Fiorentinan siirtohuhuissa oleva Dusan Vlahovic. Vastaus tuli kuitenkin kolme minuuttia myöhemmin 44. minuutilla, kun Dries Mertens tasoitti numeroiksi 1-1.

Mertensin maalia edelsi Fiorentinan maalivahti Bartlomiej Dragowskin huono purku, jonka Mertens katkaisi. Vielä ennen taukovihellystä puolalaistorjujan ilta vain synkkeni, sillä hänet ajettiin suoralla punaisella ulos. Ulosajon syynä oli se, että Dragowski taklasi rangaistusalueen ulkopuolella Eljif Elmasia. Dragowski teki ottelussa paluun kentille kolmen kuukauden loukkaantumispoissaolon jälkeen, mutta comebackista tuli katastrofi.

Fiorentinan maalille tuli juuri ennen taukoa 31-vuotias Pietro Terracciano. Maalivahtia vaihtoi kuitenkin myös Napoli, sillä David Ospina ei loukkaantumisen vuoksi enää toiselle puoliajalle palannut. Hänen paikkansa otti Alex Meret.

Vaikka Fiorentina pelasi yhden miehen vajaalla, onnistui se tekemään pelin kolmannen maalin. Cristiano Biraghi ampui vapaapotkun muuriin, mutta kiitti paluupallosta, ja tykitti sen ylänurkkaan. Tällöin oli pelattu 57 minuuttia.

Ylivoima vaihtui täyden peliajan lähestyessä toisin päin. 84. minuutilla Hirving Lozano ajettiin suoralla punaisella ulos, kun hänen vaarallinen taklauksensa osui Nicolas Gonzálezin nilkkaan. Aluksi Lozanolle nostettiin keltainen kortti, mutta VAR-tarkistus muutti kortin punaiseksi.

Lisäajan kolmannella minuutilla ajettiin ulos myös Fabian Ruíz, joka sai toisen varoituksensa Lucas Torreiran kaatamisesta. Napoli jatkoi peliä yhdeksällä pelaajalla, mutta seuraavaksi oli Napolin vuoro onnistua maalinteossa alivoimalla. Kevin Malcuitin keskitys löysi maalin edustalta Andrea Petagnan, joka vei pelin 2-2-maalillaan jatkoajalle.

Jatkoajalla Fiorentina hyödynsi yhden pelaajan ylivoimansa ja teki peräti kolme maalia. Ensin osui Lorenzo Venuti, sitten tuore hankinta Krzysztof Piatek ja lopuksi vielä Youssef Maleh napolin jo käytännössä heitettyä pyyhkeen kehään. Fiorentina voitti siis 5-2 ja eteni cupin puolivälieriin Atalantaa vastaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

– Tämä oli hullu peli punaisine kortteineen ja epätavallisine tilanteineen. Yhdellätoista yhdellätoista vastaan pelasimme todella hyvin, Fiorentinan valmentaja Vincenzo Italiano totesi.

– Peli vaikutti jo olevan ohi, emmekä voi päästää sitä jatkoajalle siinä tilanteessa. Mitä punaiseen korttiimme tulee: sellaista tapahtuu. Dragowski luki tilanteen väärin ja hän kyllä oppii siitä. Napolin toista maalia en sijaan voi sulattaa.

– Se oli peli, jossa tehtiin todella paljon valtavia virheitä, mutta olen iloinen, että varmistimme paikkamme puolivälierissä ja pudotimme Napolin.

Torstain toisessakin Coppan ottelussa tarvittiin jatkoaikaa. Genoa oli pitkään kiinni jatkopaikassa, mutta AC Milan nousi Olivier Giroud’n tasoitusmaalilla jatkoajalle. Jatkoajalla Rafael Leão ja Alexis Saelemakers tekivät Milanille kaksi maalia, ja Milan eteni 3-1-numeroin jatkoon.

Ottelun alla Genoan valmentaja Andryi Shevtshenko vaikutti hyvin liikuttuneelta, kun AC Milanin kannattajat tervehtivät häntä kunnioittavin lakanoin ja chantein. Shevtshenko pelasi uransa parhaat vuodet Milanissa ja häntä pidetään todellisena seuralegendana. Nyt Shevtshenkon huhutaan saavan potkut toimestaan valmennettuaan Genoaa vain parin kuukauden ajan.

Lähde: Football-Italia