Italian maailmanennätys jäi voimaan – jättiyllätys Afrikan mestaruusturnauksessa pani puolustavan mestarin ahtaalle

© Kuva: Getty Images

Afrikan mestaruusturnauksessa nähtiin sunnuntai-iltana turnauksen epäilemättä tähän saakka suurin yllätys, kun Päiväntasaajan Guinea kaatoi mestaruutta puolustavan Algerian maalein 1-0.

Algeria hallitsi ottelua, mutta altavastaaja käytti yhden maalipaikoistaan. Espanjan neljännellä sarjatasolla Antequerassa pelaava Esteban Obiang liukui rangaistusalueen halkaisseen syöttöön ja sijoitti pallon etukulmasta sisään. Tuolloin pelattiin 70. peliminuuttia.

Myös Algeria sai pallon kahdesti maaliin, mutta molemmilla kerroilla osuma hylättiin paitsiona. Ensimmäisellä kerralla paitsioon oli livahtanut Manchester Cityn tähtipelaaja Riyad Mahrez avausjakson puolivälissä. Youcef Belaili puolestaan juhli tasoitusmaalia 84. minuutilla, mutta hänenkin maalinsa syntyi paitsioasemasta.

Algeria oli pelannut putkeen peräti 35 ottelua ilman tappiota. Italian viime vuonna tekemä 37 perättäisen tappiottoman ottelun maailmanennätys syntyi viime vuonna, ja jäi edelleen voimaan. Algeria ylsi tästä siis vain kahden pelin päähän.

Turnauksen avauspelissään Algeria pelasi 0-0-tasapelin Sierra Leonen kanssa, joten se on kisoissa edelleen maaleitta. Ennen E-lohkon päätöskierrosta Algeria on yhä pisteittä lohkonsa jumbona. Sen on pakko nujertaa viimeisessä ottelussaan lohkoa voittava Norsunluurannikko, jotta sen pelit jatkuisivat pudotuspelivaiheessa.

E-lohkon toisessa ottelussakin nähtiin yllätys, kun Sierra Leone nousi ottelun lisäajalla 2-2-tasapeliin Norsunluurannikon kanssa. Tasoitusmaalin teki tanskalaisseura Randersia edustava Alhaji Kamara.

E-lohkon päätöskierroksen ottelut pelataan ensi torstaina.

F-lohkossa Africa Cup of Nationsin ensikertalainen Gambia on vahvasti matkalla pudotuspeleihin saatuaan neljä pistettä kahdesta ottelusta. Gambian apulaisvalmentaja on suomalainen Jani Sarajärvi.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.