Jalkapallon superagenttina tunnettu Mino Raiola vietiin keskiviikkoaamuna milanolaiseen sairaalaan hätäleikkaukseen, kertoo Football Italia.

Hollannin ja Italian passit omaava Raiola, 54, on La Gazzetta dello Sportin mukaan yhä sairaalassa tarkkailussa. Vielä ei tiedetä, mikä leikkaus oli kyseessä tai mikä on hänen tämänhetkinen tilansa.

Raiola on yksi maailman tunnetuimmista ja kiistellyimmistä pelaaja-agenteista, sillä hän on tunnettu kyvystään johdatella suurseurat tarjouskilpailuun asiakkaistaan, joihin lukeutuvat muun muassa AC Milanin Zlatan Ibrahimović, Manchester Unitedin Paul Pogba ja Borussia Dortmundin Erling Håland.

Vuonna 2020 talouslehti Forbes kertoi Raiolan olevan 84,7 miljoonan dollarin arvoinen (noin 75 miljoonaa euroa).

Juventuksen entinen toimitusjohtaja Giuseppe Marotta kertoi vuonna 2016, että Raiola kuittasi 27 miljoonaa euroa, kun hän järjesti Pogban silloisen maailmanennätyssiirron Manchester Unitediin. Hiljattain liikkui huhuja, joiden mukaan Raiola tienasi Pogban siirrosta yli 50 miljoonaa euroa, mutta hän kiisti kyseiset väitteet NRC:n haastattelussa.

– Se summa ei pidä paikkaansa. En sano enempää tuosta siirrosta.

– Viranomaiset useissa maissa ovat tutkineet asiaa, mitään laitonta ei tapahtunut, ja silti minua vaivataan sillä edelleen. Hollannin veroviranomaiset, jotka luulevat, että asun Hollannissa, ovat vainonneet minua Pogba-sopimuksesta lähtien. Pötyä, olen asunut Monacossa vuodesta 1997 asti.

– Tietenkin näissä siirroissa on kyse suurista summista. Mistä te luulette näiden huippuseurojen satojen miljoonien liikevaihdon johtuvan? Mistä luulette, että nämä siirtosummat tulevat? Ne tulevat televisiointioikeuksista, sponsorituloista ja lipunmyynnistä, koska ihmiset haluavat nähdä pelaajiani.

Keväällä 2019 Raiola sai julkistamattomista syistä Italian jalkapalloliitolta kolmen kuukauden toimitsijakiellon, jonka kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA laajensi koskemaan koko maailmaa. Raiolan toimitsijakielto kuitenkin kumottiin hänen valitettua siitä liittovaltion vetoomustuomioistuimeen Italiassa.