Juventus julkisti perjantaina vuoden toistaiseksi isoimman siirron, kun se kertoi hankkineensa hyökkääjä Dušan Vlahovićin Fiorentinasta neljän ja puolen vuoden sopimuksella.

Fiorentina saa serbialaiskärjestä 70 miljoonan euron siirtokorvauksen, joka voi kasvaa erilaisten bonusten myötä vielä kymmenellä miljoonalla eurolla.

Vlahović, 22, nousi Violan riveissä Euroopan kuumimpien hyökkääjien joukkoon iskien entiselle seuralleen 108 ottelussa yhteensä 49 maalia.

Fiorentinan kannattajat eivät ole alkuunkaan mielissään siitä, että jälleen yksi Serie A:n suurimmista tähdistä lähtiheidän riveistään Juventukseen. Vlahovićin lisäksi Fiorentinasta suoraan Juventukseen ovat siirtyneet myös muun muassa Roberto Baggio, Federico Bernardeschi ja Federico Chiesa.

Violan ultrakannattajat ovat julkaisseet pitkän lausunnon, jossa he kritisoivat kovin sanoin Vlahovićia, Fiorentinan puheenjohtajaa Rocco Commissoa ja seurajohtaja Joe Baronea.

– Taas sitä tavallista. Jälleen yksi pieni mies – ilman munaa, kunniaa ja kunnioitusta – menee seuraan, jolla ei ole identiteettiä tai tunnetta kuulumisesta seuraan, luki ultralaisten avoimessa kirjeessä Football Italian mukaan.

– Taas yhdet omistajat, jotka ilmaistuaan rakkautensa Violan kansaa kohtaan, tekevät sen, mitä kaikki edeltäjänsä tekivät: myyvvät parhaat pelaajamme historiallisille kilpailijoillemme. Emme enää ylläty mistään, emmekä todellakaan revi hiuksiamme viimeisimmän pellen menettämisestä.

Ultrakannattajat moittivat etenkin Commissoa, joka on aiemmin julkisesti kritisoinut ja kyseenalaistanut Juventuksen talousasioita.

– Hyvä puheenjohtaja, mitä he kertoivat teille saadakseen teidät vakuuttuneeksi tällaisesta asiasta? Te, joka Meyerin sairaalassa olitte sanonut lapselle, että ette myy enää yhtään pelaajaa Juventukselle. Onnittelut Baronelle, jonka on täytynyt olla vakuuttava kertoakseen sinulle kuka ties mitä, jotta sai puhuttua sinut operaatioon, joka toi rahaa seuralle, mutta sai sinut menettämään kasvosi koko kaupungin edessä.

– Miten on mahdollista, että päätit tehdä diilejä perimmäisen pahan kanssa, jota vastaan taistelit vielä toissapäivään asti? Luulimme ylpeinä, että olimme jättäneet taaksemme synkän ajanjakson, jolloin myimme voittoa tavoitellen ja teimme sopimuksia niiden kanssa, joita ei saa nimetä, vain palataksemme suoraan takaisin siihen.

– Kaupunki, joka oli täysin omaksunut taistelunne ja olisi omaksunut teidät jatkossakin, tuntee itsensä hylätyksi ja petetyksi.