© Kuva: Getty Images

Kamerun – Burkina Faso: Afrikan mestaruuskisat käyntiin

Afrikan mestaruuskilpailut
Kamerun – Burkina Faso
Sunnuntai 09.01. klo 18:00

Sunnuntaina potkaistaan käyntiin Afrikan mestaruusturnaus. Jalkapallon ystäville turnaus on mukava piristys keskelle talvea, mutta monet seurapomot kihisevät kiukusta, kun avainpelaajat katoavat viikkokausiksi maajoukkueittensa käyttöön. Tällä hetkellä näyttäisi, että otteluissa nähdään yleisöä, joten esimerkiksi avausottelun isäntä Kamerun tulee nauttimaan ottelussa kotiedusta.

Kamerun voitti nämä kisat vuonna 2017. Kisaisännillä ei ole aivan maailmantähtiä joukkueessa, mutta kelpo joukkue on kasassa silti, ja päteviä pelimiehiä löytyy joka puolelle kenttää. Kokoonpanotilanne on joukkueessa hyvä – maalivahti André Onana vapautui parahultaisesti pelikiellosta ennen turnausta. Syksyinen MM-karsintarupeama meni Kamerunilta todella mukavasti.

Burkina Faso ei pelaajien perusluokalla leveile, mutta pelitavallisesti se on maanosan kärkeä. Aston Villan Bertrand Traore on varmaankin joukkueen kirkkain tähti. Burkina Faso on ollut viime aikoina Kamerunille hankala vastus, sillä neljästä viime pelistä kolme on päättynyt tasan ja yksi Burkina Fason voittoon. Tässä ottelussa vieraiden on tyytyminen puolustusvoittoiseen taktiikkaan, ja yritettävä tehdä tulosta vastahyökkäyksistä.

Lyö vetoa ottelusta:

Kamerun on luonnollisesti suosikki avausotteluun – taso- ja kotietu puhuu isäntien puolesta. Mutta tolkku se on pilaillessakin: kertoimet ovat kääntyneet hurjasti isäntiin päin kallelleen. Tätä kehitystä lyödään vastapalloon, ja otetaan veto siitä, että Burkina Faso kairaa matsista vähintään pisteen. Suositus on siis Aasialainen tasoitusveto, Burkina Faso +0.5 kertoimella 2,55.