Kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja, kaksinkertainen Espanjan mestari, Portugalin mestari. Kahdet MM-kisat ja pitkä ura Real Madridissa.

33-vuotiaan jalkapalloilijan ikä ja meriittilista ovat sellaisia, että helposti lähtisi miettimään nykyistä seuraa ja kuvittelisi tämän valmistautuvan kolmansiin MM-kisoihinsa.

Näin ei kuitenkaan ole. Portugalilainen laitapakki Fábio Coentrão lopetti uransa viime kesänä. Ei suuria otsikoita, ei valtavaa kohua. Suomessakin kesä meni Huuhkajien EM-kisoja odotellessa, seuratessa ja muistellessa.

Coentrão pelasi suuren osan urastaan Espanjan jättiläisen Real Madridin riveissä. Hän on Manchester Unitedin supertähden Cristiano Ronaldon erittäin hyvä ystävä. Kaksikko jakoi Real Madridin ja Portugalin maajoukkueen pukukopin noin vuosikymmenen ajan.

Real Madrid osti laitapuolustajan Benficasta vuonna 2011 peräti 30 miljoonalla eurolla. Tuohon aikaan summa oli valtava.

Coentrão ehti urallaan kerätä todennäköisesti suhteellisen mukavan omaisuuden, mutta pelaajan nykyinen työpaikka ei välttämättä tulisi ensimmäisillä arvauksilla mieleen.

Hän ei valmenna, toimi seurajohtajana tai asiantuntijana tv-lähetyksissä. Coentrão on kalastaja.

Portugalilainen osti kalastusaluksen jo peliuransa aikana.

– Elämä merellä ei ole mikään häpeä, kuten moni kuvittelee. Se on työ siinä, missä muutkin. Kaiken lisäksi meri on kaunis ja tarvitsemme sitä, Coentrão kertoi.

– Ihmiset, jotka rakastavat merta ja haluavat todella kokea sen, seuraavat lopulta sydäntään.

Portugalilaisen kohdalla kyse on myös verenperinnöstä. Hänen isällään oli vene ja myös Fábio oli usein mukana yhteisillä kalareissuilla.

– Elämäni oli meri…..meri ja kalastus. Luonnollisesti tiesin, että joku päivä urani jalkapalloilijana päättyy ja joudun etsimään uuden suunnan elämälleni.

– Minun onnellisuuteni on tämä vene ja tällainen elämä.

Ohessa pieni video Coentrãon nykyisestä ammatista.

Jos alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Lähde: Sportbible, Daily Mail,