Naatan Skytän edustamalla Toulousella piti olla maanantai-iltana Ligue 2:n sarjaottelu Nancya vastaan, mutta ottelu jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Vaikka koronatartunnat siirtävät tällä hetkellä otteluita vähän siellä täällä, ei syynä siirrolle tällä kertaa kuitenkaan ollut COVID-19, vaan luonnonmullistus.

Toulousessa satoi sunnuntaiaamun ja maanantai-illan välisenä aikana 48 tunnissa yhtä paljon kuin tavallisesti kuukaudessa. Seudulle julistettiin ”punainen” hälytystila tulvien vuoksi.

Toulousen läpi virtaavan Garonne-joen tulvahuippua odotettiin tiistaiaamuksi neljän aikoihin. Päätös ottelun peruuntumisesta tehtiin kuitenkin jo hyvissä ajoin maanantaina alkuiltapäivästä, kauan ennen ottelun alkua. Toulousen kotistadion sijaitsee saarella keskellä Garonne-jokea.

[readmore from=Skyttä-Naatan]

Kaikkiaan joenpinnan arveltiin nousevan 3,5-4 metriä tavanomaisen yläpuolelle. Jo maanantai-iltapäivään mennessä teille noussut vesi oli katkaissut useita teitä Toulousessa ja muualla Lounais-Ranskassa Pyreneiden vuoriston läheisyydessä. Myös junaliikenteessä ja sähkönjakelussa oli katkoksia. Joissain pienissä kylissä evakuoitiin asukkaita vakavan tulvariskin vuoksi.

Alla olevissa twiiteissä näkyy, kuinka vesi oli noussut Toulouse FC:n stadionin edustalle, ja kuinka korkealla Garonne-joen vesi jo oli.

Toulouse - Mairie et Métropole

@Toulouse
La #Garonne en crue à #Toulouse

Lähteet: Teller Report ja Connexion France