Kamerun ja Komorit kohtasivat maanantai-iltana Afrikan mestaruusturnauksen neljännesvälieräottelussa.

Kisaisäntä Kamerun lähti otteluun jättimäisenä ennakkosuosikkina, eikä vähiten siksi, että Komorit joutui karmean maalivahtitilanteensa vuoksi peluuttamaan puolustajaa maalissa.

Komorien iltapuhde vaikeutui entisestään jo seitsemän peliminuutin kohdalla, kun keskikenttäpelaaja Nadjim Abdou talloi Kamerun-pelaajan jaloille. VAR-tarkastuksen jälkeen Abdou lensi suoralla punaisella suihkuun.

Puolen tunnin kohdalla miesylivoimalla pelannut Kamerun onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa. Seurajoukkuetasolla Lyonia edustava Karl Toko Ekambo pääsi laukomaan boksin sisältä ja pallo painui Komorien maalilla pelanneen Chaker Alhadhurin selän taakse. 1-0.

Komorit taisteli vaikeasta tilanteesta huolimatta upeasti läpi ottelun. Jopa tasoitusmaaliin oli paikat, mutta ottelun toisenkin osuman teki Kamerun.

Kisojen maalipörssiä johtava Vincent Aboubakar viimeisteli 70. peliminuutin kohdalla jo kisojen kuudennen maalinsa ja ottelu näytti saaneen viimeisen sinettinsä. 2-0.

Mutta mitä vielä! Komorien Youssouf M’Changana väläytti vapaapotkutaitojaan kymmenen minuuttia ennen loppua ja toi fantastisella osumallaan Komorit maalin päähän. 2-1.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
The distance of this free kick goal by Youssouf M’Changama 😱 #TeamComoros

Viimeistään tässä kohtaa Kamerunin pelaajat tajusivat, ettei ottelusta tullutkaan heille mikään läpihuutojuttu. Joukkue pelasikin ottelun viimeiset minuutit järkevästi miesylivoimaansa hyödyntäen eikä antanut Komoreille enää paikkoja tasoitusmaalin tekoon.

Ottelun ehdoton ykköstähti oli Komorien maalilla pelannut puolustaja Chaker Alhadhur, joka päästi selkänsä taakse ainoastaan kaksi palloa ja venyi neljään torjuntaan.

Kisojen ennakkosuosikkeihin kuuluva Kamerun kohtaa puolivälierissä Gambian, joka voitti omassa neljännesvälieräottelussaan Guinean maalein 1-0.