Kurssi ei ota kääntyäkseen – ukrainalaislegendan pikapotkut harkinnassa

© Kuva: Getty Images

45-vuotias pelaajalegenda Andrei Shevtshenko otti marraskuun 7. päivä vastaan ensimmäisen pestinsä seurajoukkuevalmentajana, kun hänet palkattiin Serie A -seura Genoan valmentajaksi. Pesti uhkaa kuitenkin jäädä lyhyeksi, sillä nyt, vain kaksi kuukautta myöhemmin, Genoan kerrotaan harkitsevan ukrainalaisen potkuja.

Genoa kärsi sunnuntaina 0-1-kotitappion Speziaa vastaan ja on Serie A:ssa toiseksi viimeisenä, vain pisteen sarjajumbo Salernitanaa edellä. Salernitana voitti sunnuntaina ensimmäisen pelinsä sitten lokakuun, kun Hellas Verona kaatui vieraissa 2-1. Genoalla on putoamisviivan yläpuolella olevaan Veneziaan matkaa nyt viisi pistettä, vaikka Venezia on pelannut ottelun vähemmän.

Shevtshenko ei sunnuntain ottelussa kentän laidalla ollut, sillä hänellä todettiin aiemmin viikolla koronavirustartunta. Tulosvastuun valmentaja joutuu silti kantamaan. Genoa on pelannut Shevtshenkon johdolla nyt yhdeksän Serie A -peliä, eikä se ole voittanut niistä ainuttakaan. Pisteitä on kertynyt kolme, tasapeleistä Udinesea, Atalantaa ja Sassuoloa vastaan. Ainoa voitto on cup-ottelusta Salernitanaa vastaan (maalein 1-0).

Ennen Genoaan päätymistään Shevtshenko valmensi reilun viiden vuoden ajan Ukrainan A-maajoukkuetta. Pelaajauraltaan maalitykki muistetaan parhaiten AC Milanista.

Shevtshenkoon kohdistuvasta potku-uhasta kertoi siirtoasioihin erikoistunut toimittaja Gianluca Di Marzio.

Lähde: Football-Italia