Manchester United aikoo neuvotella hyökkääjänsä Marcus Rashfordin kanssa uudesta sopimuksesta tulevana kesänä, kertoo ESPN.

Rashfordin, 24, nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, mutta Unitedilla on mahdollisuus jatkaa sitä yksipuolisesti vuodella, minkä se aikoo tarvittaessa myös tehdä.

United ei halua joutua Rashfordin kanssa samanlaiseen tilanteeseen kuin se on parhaillaan Paul Pogban ja Jesse Lingardin kohdalla: kummankin diiliä on jäljellä puoli vuotta, ja heidän huhutaan lähtevän seurasta ilman siirtokorvausta.

Rashford nousi kertaheitolla jalkapalloväen tietoisuuteen, kun hän iski kaksi maalia debyytissään Midtjyllandia vastaan helmikuussa 2016. Tätä nykyä hän on pelannut Unitedin edustusjoukkueessa jo 286 ottelua tehden niissä yhteensä 91 maalia ja syöttäen 57.

ESPN:n mukaan myös Rashford haluaa solmia jatkosopimuksen, mutta hänen huono vireensä on noussut huolenaiheeksi valmennusryhmän ja seurajohdon keskuudessa. Kuluvalla kaudella Englannin maajoukkuehyökkääjä on onnistunut maalinteossa vain kolmesti, ja hänen esityksensä ovat muutenkin jääneet korkeintaan kohtalaisiksi.

Manchester Unitedin väliaikaismanageri Ralf Rangnick ihmetteli Rashfordin vaisua pelaamista viime maanantaina julkisesti, kun United oli voittanut Aston Villan FA Cupissa 1-0. Rashford tuli 85 minuutin jälkeen vaihtoon pettyneen oloisena.

– En oikeastaan tiedä [mistä se johtuu]. Hän yrittää kovaa, hän harjoittelee. Hänellä kulki todella hyvin parina viime päivänä, siksi hän oli oikeutetusti avauskokoonpanossa, kommentoi Rangnick.

– Hyökkääjille on tärkeää, että he tekevät maaleja päälle ja että heille tulee onnistumisen hetkiä. Tietysti olisi hyvä Marcusille, jos hän voisi tehdä maalin, mutta niin kauan kuin hän yrittää ja harjoittelee hyvin, en näe suurta ongelmaa.

Rashford pelasi ison osan viime kaudesta kantaen olkapäävammaa, jonka takia hän hakeutui leikkaushoitoon viime elokuussa EM-kisojen päätyttyä. ESPN:n mukaan Unitedissa uskotaan, että Rashford ei ole vielä täysin toipunut leikkauksesta ja kyennyt nousemaan entiseen pelikuntoonsa.