Manchester Unitedin nuori puolustaja Axel Tuanzebe pelaa kevätkauden lainalla Serie A:n mestaruudesta taistelevassa Napolissa. Seurat eivät ole vielä tätä juttua kirjoittaessa uutista vahvistaneet, mutta käytännössä sinettinä pitkään huhutulle lainapestille voidaan pitää sitä, että Napolin omistaja Aurelio De Laurentiis toivotti Twitterissä Axelin tervetulleeksi.

Transfermarkt uutisoi siirrosta jo aiemmin perjantaina. Sen mukaan Tuanzeben lainapesti oli uutisoitu Serie A:n virallisilla sivuilla jo aiemmin. Sittemmin uutinen näytti poistuneen, kaiketi seurojen vahvistusta odotellessa. Joka tapauksessa Tuanzebe kuvattiin Napolissa lääkärintarkastuksessa jo torstaina.

Siirtoasioihin erikoistuneen toimittajan Fabrizio Romanon mukaan Napoli maksaa Unitedille puolen kauden lainasta suoran 600 000 euron korvauksen. Summa voi tuplaantua, jos tietyt menestykseen sidotut bonuspykälät täyttyvät.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

AurelioDeLaurentiis

@ADeLaurentiis
Benvenuto Axel #ADL

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Official and confirmed. Napoli sign Axel Tuanzebe on straight loan until June from Manchester United for €600k loan fee plus €600k bonuses. 🤝🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 #MUFC #Napoli

Tuanzebe on Manchester Unitedin oma kasvatti, joka on pelannut ”Punaisten paholaisten” edustusjoukkueessa kaikkiaan 37 virallista ottelua. Enemmän virallisia pelejä (46) toppari on pelannut Aston Villassa, jossa hän aloitti viime syksynä jo kolmannen lainapestinsä.

Nyt pesti kuitenkin katkeaa, ja Tuanzeben tie vie ensi kerran Englannin ulkopuolelle. Syy siihen on, ettei Aston Villa nykyinen valmentaja Steven Gerrard nähnyt hänelle käyttöä. Tuanzebe pelasi tällä kaudella yhdeksässä Valioliigan ja kaksi Liigacupin ottelua, mutta marraskuisen valmentajanvaihdoksen myötä hän ajautui Villassa sivuraiteelle. Gerrardin joukkueessa Tuanzebe pelasi vain kahdeksan minuuttia.

Tuanzeben sopimus Manchester Unitedin kanssa kattaa vielä kauden 2022-2023.