Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Donny van de Beek siirtyy loppukaudeksi lainalle Evertoniin.

Hollannin A-maajoukkueessa 19 kertaa pelannut Van de Beek, 24, siirtyi Ajaxista Manchester Unitediin syksyllä 2020 vajaan 40 miljoonan euron korvausta vastaan, mutta hän on jäänyt Old Traffordilla vähäiselle vastuulle. Kuluvalla kaudella hän on päässyt avauskentälliseen vain neljästi, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

– Nyt voin sanoa olevani Evertonin pelaaja. Olen todella onnellinen, enkä malta odottaa, että pääsen auttamaan joukkuetta, kommentoi van de Beek uuden seuransa haastattelussa.

– Täällä on todella hyviä pelaajia ja tulin tänne, koska haluan auttaa heitä nousemaan sarjataulukossa.

– Toivon tuovani mukanani ominaisuuteni, syöttelyni ja tietysti maaleja. Maalien tekeminen ja maalisyöttöjen antaminen on iso osa peliäni, ja aion pyrkiä siihen taas. Eikä keskikenttäpelaajana voi vain hyökätä, vaan pitää myös puolustaa, ja pystyn siihen myös.

– Minulla oli todella positiivinen tapaaminen uuden valmentajan kanssa. Meillä on samanlainen käsitys jalkapallosta, ja hänellä oli suuri vaikutus päätökseeni.

Uudella valmentajalla van de Beek viittaa Frank Lampardiin, joka nimitettiin maanantaina Evertonin manageriksi kahden ja puolen vuoden sopimuksella.

Everton

@Everton
Welcome to Everton Football Club, @Donny_beek6! ✍️🔵