MTV Urheilu: Filip Valencic jättämässä HJK:n – siirtohuhuja vireillä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan tähtipelaajiin usean kauden ajan lukeutunut Filip Valencic on lähdössä HJK:sta. Tiedon vahvisti MTV Urheilulle (juttuun tästä) HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Siltä se nyt näyttää, Koskela kuittasi kysymyksen Valencicin riveistä poistumisesta.

Koskela kertoi samassa haastattelussa, että HJK etsii siirtomarkkinoilta vielä ainakin uutta maalivahtia. Muuten hän pitää joukkueen pelaajatilannetta etenkin ajankohtaan nähden melko hyvänä.

– Uusi maalivahti tulee vielä, toivottavasti tällä viikolla meillä on jo sen suhteen tiedotettavaakin. Olemme etsineet maalivahtia jo pitkään markkinalta, joka on hankala. Kokeneita, moderneja maalivahteja on vapaana todella vähän ja näille veskareille on luonnollisesti paljon kysyntää isommistakin sarjoista, Koskela sanoi MTV:lle.

Siirtohuhuissa Filip Valencicia on viety ainakin turkkilaiseen Samsunsporiin. Samsunspor pelaa Turkin toisella sarjatasolla, mutta on mukana taistelussa noususta Superliigaan.

30-vuotias Valencic pelasi vuonna 2021 HJK:ssa kaikissa kilpailuissa yhteensä 47 ottelua ja teki niissä 12 maalia ja syötti yhdeksän. Tehoista Suomen Cupissa syntyi kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä, Veikkausliigassa kuusi maalia ja europeleissä kolme. Kaikkiaan Valencic on pelannut kuudella eri kaudella Veikkausliigassa yhteensä 124 ottelua PS Kemin, Interin ja HJK:n joukkueissa. Hän on voittanut kerran sarjan maalikuninkuuden (2019), ja kahdesti hänet on valittu sarjan parhaaksi pelaajaksi (2017 ja 2019).

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️