Atalantan hyökkääjä Josip Ilicicin poissaolo viime otteluista on herättänyt huomiota. Slovenialaisen puuttuminen kokoonpanoista ei ole ollut koronapandemiasta tai muusta fyysisestä ongelmasta johtuvaa.

Bergamolaisten valmentaja Gian Piero Gasperini vahvistaa Sky Italialle, että 33-vuotiasta aiemminkin piinanneet mielenterveyden ongelmat ovat palanneet, eikä Ilicin paluusta kentille ole takuita.

– Näistä asioista on vaikea puhua, koska ne ovat hyvin henkilökohtaisia. Voin vain sanoa, että tulemme pysymään hänen rinnallaan aina. Nämä asiat ovat jalkapalloa suurempia, eivät vain ammattiin liittyviä.

Gasperini sivuuttaa väitteet, joiden mukaan kyse olisi 96 Serie A -maalia urallaan iskeneen pelaajan henkisestä herkkyydestä. Hän muistuttaa että vastaavat ongelmat voivat kohdata ketä tahansa.

– Olemme tunteneet hänet vuosikausia, ja iloinneet monia kertoja yhdessä. Tiedän, että hän on normaali, positiivinen ihminen. Mielemme ovat kuitenkin sisältä kuin viidakkoa. Jopa psykiatreille on vaikeaa ottaa selvää näistä asioista, puhumattakaan meistä muista.

– Toivon, että hän voi palata kokemaan iloa pelaamisesta. Hän tietää, että ihmisenä odotamme häntä takaisin ikuisesti. Pelaajana, siihen en osaa antaa vastausta. Kaikki on hyvin arvaamatonta.