Serie A:n kärkikastissa paikkansa vakiinnuttanut Atalanta rikkoi siirtoennätyksensä – Chelsean kasvatti haaviin

© Kuva: Getty Images

Kerroimme jo tapaninpäivänä, että Serie A:n kärkiseuroihin lukeutuva Atalanta on rikkomassa oman siirtoennätyksensä hankkimalla Sassuolosta laitapelaaja Jérémie Bogan. Siirron vahvistumisessa kesti pitkään, mutta vihdoin maanantaina Atalanta virallisti 25-vuotiaan Bogan hankinnan.

Boga siirtyy Atalantaan välittömästi loppukauden lainasopimuksella, jonka päätteeksi aktivoituu 22 miljoonan euron ostovelvoite. Bonuspykälien täyttyessä summa voi vielä noustakin. Siirtoasiantuntija Fabrizio Romanon mukaan siirtokorvaus lankeaa maksuun heti, mutta virallisten tahojen mukaan vasta kesällä.

Se, että siirron varmistumisessa kesti näinkin pitkään, johtui ilmeisesti kiistasta agenttipalkkioiden suuruuden suhteen. Tällä hetkellä Boga ei Italiassa ole, vaan hän on Norsunluurannikon maajoukkueen mukana Afrikan mestaruusturnauksessa. Vielä Boga ei kuitenkaan ole peliminuutteja kisoissa saanut. Boga edusti alle 19-vuotiaiden maajoukkuetasolla vielä Ranskaa.

Sassuolo hankki Bogan vuonna 2018 tämän kasvattajaseura Chelseasta kymmenen miljoonan euron siirtokorvauksella. Marseillessa syntynyt Boga pelasi kolmen ja puolen vuoden aikana Sassuolossa 102 ottelua, joissa hän teki 18 ja syötti kymmenen maalia. Tämän kauden tehosaldo on kolme maalisyöttöä 12 Serie A -ottelussa.

Atalantan aiempi ennätyshankinta oli seuraa edelleen edustava Luis Muriel, jonka se hankki Sevillasta kesällä 2019. Murielista maksettu korvaus oli 21,2 miljoonaa euroa.

Atalanta on sijoittunut Serie A:ssa kolmella viimeisellä kaudella kolmanneksi ja edennyt aina Mestarien liigaan. Tällä hetkellä se on sarjassa neljäntenä ja niin ikään kiinni Mestarien liiga -paikassa.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️