Suomen Cupin avauskierroksen otteluparit arvottu: Muutama Seiskan joukkue pääsee heti mittaamaan tasoaan toden teolla – ”Arpa oli kaikinpuolin kiihottava”

© Kuva: Juha Tamminen

Jalkapallon Suomen Cup uudistuu alkavaksi kaudeksi ja perinteinen kilpailu tulee olemaan valtava spektaakkeli. Mukaan on ilmoittautunut peräti 314 joukkuetta ympäri Suomea.

Mukana ovat luonnollisesti kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueet. Kakkosesta mukana on 32 seuraa.

Kilpailun suosio kasvoi varsinkin alempien divisioonien osalta. Kolmosta alempana ja ikämiessarjoissa pelaa Suomen Cupin joukkueista peräti 258.

Suuren suosion vuoksi alueellista joukkuemäärää rajataan tasauskierroksella, joka pelataan ennen varsinaista Suomen Cupin ensimmäistä ottelukierrosta.

Avauskierrokselle osallistuvat kaikki joukkueet Kolmosesta alaspäin. Otteluparit arvottiin torstaina ja luvassa on heti kilpailun alkuun muutamia erittäin mielenkiintoisia pareja.

Esimerkiksi Paimion Haka kohtaa jo tasauskierroksella ÅIFK:n. Kyseessä on kahden Kolmosen joukkueen kohtaaminen.

Helppona ei taival jatku voittajallakaan, koska vastaan avauskierroksella asettuu Maskun Palloseura, joka on myös Kolmosen joukkue. Lisäksi FC Interin kakkosjoukkue ja VG-62 iskevät yhteen.

Pääkaupunkiseudulla vastaavia ottelupareja ovat ainakin FC FINNKURD – FC Kontu ja MPS Atletico Malmi – GrIFK U23.

Lisäksi Tuusulan Palloseura kohtaa Veikkausliigassa aikanaan loistavasti menestyneen MyPan.

Pirkanmaalla on luvassa kiihkeä Ilveksen nelosjoukkueen ja FC Hakan juniorien välienselvittely. Derby pienemmässä mittakaavassa.

Eli monet avauskierroksen kovimmista joukkueista päättävät Suomen Cup -taipaleensa heti ensimmäiselle kierrokselle.

Kuopion Palloseura on Suomen Cupin hallitseva mestari. Juha Tamminen.

Vastavuoroisesti useampi alimpien divisioonien joukkue tulee jatkamaan matkaansa toiselle kierrokselle.

Vitoskorissa esimerkiksi Seiskan FC Helmi Jätkä kohtaa Kutosen FC Eurajoki II:n.

FC Haka juniorit/Musta ja Tuisku pelaavat kumpikin Kutosessa. Vastaavia pareja on muitakin, joten hienoja tarinoita on luvassa.

Pohjoisin kilpailuun osallistuva seura, Vitosen Kolarin Kontio kohtaa Veikkausliigastakin tutun TP-47:n. Torniolaiset pelaavat nykyisin Kolmosessa.

Joillekin joukkueille arpa toi erittäin suuren haasteen heti kilpailun alkuun.

Esimerkiksi Seiskan FC Kontu/TDJ saa heti vastaansa Kolmosessa pelaavan FC Kirkkonummen. Toinen Seiskan joukkue AS RalliPerseet lähtee haastamaan omaa tasoaan Atlantis FC Akatemiaa vastaan, joka pelaa myös Kolmosessa.

AS RalliPerseet on vuonna 2007 perustettu helsinkiläinen kaveriporukka. Joukkue pelasi ensimmäiset liki kymmenen vuotta harrastesarjoissa. Nyt takana on viisi kautta Seiskassa ja yksi kausi Kutosessa, jonne pelaajarinki oli tuolloin liian kapea.

Joukkueenjohtajan Santeri Tuomalan mukaan Atlantis FC Akatemia on arpana luonnollisesti kova, mutta pitkälti vain positiivinen asia.

– Arpa oli kaikinpuolin kiihottava. Vastustaja on kovinta mahdollista luokkaa, mutta samalla upea mahdollisuus mitata tasomme reippaasti korkeammalla pelaavaa joukkuetta vastaan.

– Luotamme varmasti omaan hyväksi todettuun taktiikkaamme, jossa tiivis puolustuspeli yhdistyy teräviin vastaiskuihin. Laitapakkiosastomme jalkanopeus ja pallovarmuus tulevat varmasti yllättämään vastustajan.

Tuomala kertoo, että ryhmässä on kovin eritasoista pelimiestä, jota hän pitää varsin tavallisena alimmissa divisioonissa. Joukkueenjohtaja hehkuttaa myös seuran uskollisia kannattajia.

– Lähdemme otteluun ilman muuta altavastaajina, mutta emme vailla mahdollisuuksia. Kauden isoimpiin peleihin olemme yleensä saaneet kentän laidalle äänekkään faniporukkamme.

– Siihen luotamme tälläkin kertaa. Mikäli ottelu joudutaan rajoituksista johtuen pelaamaan ilman yleisöä, on se ehdottoman suuri etu vastustajalle.

Santeri Tuomala luottaa uskollisen kannattaryhmän tuovan lisäenergiaa suuren haasteen edessä. (Santeri Tuomala)

Uudistunutta Suomen Cupia Tuomala pitää todella suuressa arvossa.

– Ehdottoman hyvä uudistus. Ymmärtääkseni laajalti toivottu ympäri Suomea. Uusi malli tuo cup-romantiikan takaisin suomifutikseen.

Sitä se ehdottomasti tekee. Kotimaisessa jalkapallossa ei ole koskaan liikaa mielenkiintoisia tarinoita, persoonia ja yllätyksiä. Suomen Cup 2022 tarjoaa varmasti niitä kaikkia.

Kaikki otteluparit löydät täältä.

Lähde: Palloliitto

Juttua muokattu 20.1.2022 kello 19.07. Kolarin Kontio on pohjoisin kilpailuun osallistuva joukkue. Ei Suomen pohjoisin seura.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️