Taas yksi kokenut liigapelaaja IFK Mariehamniin – jo kolmas seura Suomessa

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn on kokenut monena vuonna suuria muutoksia joukkueessaan, eikä kausi 2022 ole poikkeus. Lähtijöitä on jo toistakymmentä, ja tulijoitakin jo lähes kaksinumeroinen määrä.

Aiemmin IFKM oli kiinnittänyt joukkueeseensa muun muassa Jiri Nissisen, Yann Fillionin ja Timi Lahden, joilla kaikilla on kokemusta Veikkausliigasta. Myös Mikko Sumusalon ja Vahid Hambon jatkosopimukset tuovat tärkeää jatkuvuutta.

Tiistaina joukkoon liittyi 32-vuotias ranskalaispuolustaja Jean-Christophe Coubronne, joka muuttaa Ahvenanmaalle Timi Lahden tavoin FC Lahdesta. Coubronnen sopimus on yksivuotinen.

– Tavoitteeni on auttaa joukkuetta kokemuksellani ja tehdä parhaani sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Odotan innolla, että harjoitukset ja pelit pääsevät käyntiin, laitapuolustaja Coubronne kommentoi.

IFK Mariehaminen seurajohtaja Peter Mattsson nosti myös esiin Coubronnen yhteisen pelikokemuksen Timi Lahden kanssa.

– Tunnemme Coubronnen tietysti hyvin, koska olemme kohdanneet hänet kentällä monen kauden aikana. Hän on pelitaitava puolustaja, jolla on kokemusta Ranskasta, Italiasta ja Portugalista. Jean-Christophe ja Timi tuntevat toisensa hyvin. Uskomme ja toivomme, että he auttavat meitä rakentamaan vahvan puolustuksen tulevalla kaudella, Mattsson totesi.

Coubronnen ensimmäinen seura Suomessa oli KTP, jossa hän pelasi Ykköstä vuonna 2018. Viimeisten kolmen kauden aikana hänelle on kertynyt FC Lahdessa 61 veikkausliigaottelua.

Lähde: IFK Mariehamnin kotisivut


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.