Italiasta on kovaa vauhtia tulossa suomalaisille nuorille pelaajille selkeä kohdemaa. RoPS:n riveissä viime kaudella vakuuttanut 19-vuotias Joona Lahdenmäki on siirtymässä Bolognan organisaatioon.

Lahdenmäki pelasi viime kaudella Ykkösessä 15 ottelussa, minkä lisäksi vastuuta tuli RoPSin reservijoukkue RFA:ssa Kakkosen puolella. Lahdenmäki pelasi myös Veikkausliigan karsinnoissa AC Oulua vastaan.

Bolognassa riittää suomalaisväriä jo entuudestaan. Edustusjoukkueessa debyyttinsä hiljattain teki Niklas Pyyhtiä. Lisäksi primavera-joukkueessa pelaa hyökkääjä Kasper Paananen. Hiljattain Bolognan organisaatioon siirtyi myös laitapuolustaja Kalle Wallius. Lahdenmäki on liittymässä ensisijaisesti myös Bolognan primavera-joukkueeseen.

Lisäksi Italiaan ovat hiljattain suunnanneet myös Dren Terrnava, joka siirtyi TPS:stä Parman organisaatioon sekä Daniel Armstrong, joka lähti Ilveksestä Atalantan junioreihin.

Lahdenmäen siirrosta uutisoi Italiassa Bologna Sports News -sivusto. Joona Lahdenmäki on muun muassa RoPS:ssa ja HIFK:ssa pelanneen Jarkko Lahdenmäen pikkuveli.

Jos et näe alle olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Antti Alakangas

@Alakantti
Pikku-Japin eli Joona Lahdenmäen siirto Bolognaan varmistunut. Hieno juttu nuorelle. #RoPS #Bologna #serieafi